Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

10.000 de vizitatori sunt așteptați la Târgul Internațional de Carte și Muzică Brașov

targ de carteVirgil Oniță, președintele Asociației „Libris Cultural”, care organizează începând de azi a 12-a ediție a Târgului Internațional de Carte și Muzică Brașov, a declarat că „este din ce în ce mai greu să organizăm un eveniment de o asemenea anvergură, unic, de altfel în România”. „Dar îl vom face în fiecare an, atâta vreme cât vor mai exista librării și cărți fizice”, a explicat acesta, precizând că tot mai multe edituri sunt pe cale de dispariție. ”Cărțile sunt totuși scumpe, trebuie să recunoaștem. Gândiți-vă, sunt edituri care ajung să acorde niște discounturi cu două cifre, ceea ce este un indiciu în privința adaosurilor mari pe care le practică”, a mai spus Oniță. În aceste condiții, multe librării au ales să se mute în online, mediu în care compania brașoveană Libris continuă să fie lider de piață, lumea preferând să comande de aici având în vedere că transportul este gratuit.

Evenimentul va fi inaugurat azi, la orele 12.00, la Brașov Business Park.

Trei sferturi din bugetul de 374.000 de lei al evenimentului este acoperit de compania brașoveană Libris. Suma este asemănătoare cu cea investită anul trecut, când evenimentul a ieșit în pierdere din punct de vedere financiar, după ce banii promișI de Consiliul Județean Brașov nu au mai venit. Anul acesta organizatorii nu s-au mai bazat pe sprijinul bugetului județean.
24% din fonduri provin de la municipalitate, în calitatea sa de partener în proiectele prin care se dorește promovarea Brașovului ca oraș candidat pentru titlul de „Capitală Culturală Europeană” în 2021. Restul banilor provin din sponsorizări.
”Ne așteptăm la peste 10.0000 de vizitatori ai Târgului și în acest an. Vor avea de unde alege, sunt 60 de standuri în care sunt prezente ofertele a mai bine de 100 de edituri românești și străine precum și ale unor case de discuri. Toată lumea este pregătită, inclusiv voluntarii care ne vor ajuta. Anul acesta mai multe organizații au venit să-și ofere sprijinul pentru organizare”, a anunțat, la rândul său, Dana Anghelescu, managerul editurii Libris Editorial.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...