Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Consiliul Județean scoate la închiriat Baza Olimpia și Complexul Agrement

olimpiaDupă ce timp de mai mulți  ani Consiliul Județean s-a luptat pentru a le câștiga în instanță și a investit fonduri pentru a le moderniza și să le pună în funcțiune, edilii au decis că este mai profitabil să închirieze Baza Olimpia şi Complexul Agrement.

Vicepreşedintele Consiliului Județean Braşov, Claudiu Coman, a anunțat că, în cazul Bazei Olimpia, procedurile sunt avansate, iar în şedinţa de plen de miercuri a fost aprobată documentaţia de licitaţie pentru desfăşurarea activităţilor sportive şi de agrement în această locaţie: ”În cazul acestor imobile cheltuim mai mult decât încasăm şi am decis să le închiriem. Prin această procedură vom putea obţine o redevenţă, nu vom mai face doar cheltuieli, iar cei care au beneficiat de aceste servicii sportive sau de agrement le vor putea utiliza în continuare”.

Potrivit proiectului de hotărâre, închirierea trebuia făcută pe o perioadă de trei ani, însă consilierii judeţeni au decis prelungirea perioadei la cinci ani, cu obligativitatea realizării anumitor investiţii de către viitorii chiriaşi.

În ceea ce privește Baza Olimpia, în şedinţa de luna trecută, proiectul de închiriere a picat la vot (nu s-au întrunit două treimi din numărul consilierilor județeni în funcție).”Trebuie să aprobăm odată această procedură, pentru că altfel ţinem în continuare această bază ca pe o piatră de moară, fiindcă o să băgăm doar bani pentru a o reabilita, fără a câştiga ceva şi o ţinem practic de pomană”, a spus consilierul judeţean Vasile Ungureanu înainte de a se trece la vot.

La ambele obiective, şi Primăria Braşov deţine o parte din active: la Olimpia este vorba despre terenul de tenis cu tribune şi o clădire anexă, iar la Agrement, terenul de sub clădire. Primăria ar vrea să vândă tot terenul din zonă, evaluat la 894.800 de euro, dar edilii județeni nu sunt interesați decât de suprafața de sub clădire și au cerut o reevaluare.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...