„Ghid de supravieţuire” – aventurile pline de umor şi voie buna ale unei familii cu trei copii

ghidusii„Ghid de supravieţuire” – aventurile pline de umor şi voie buna ale unei familii cu trei copii, de răsfoit pe ghidusii.ro. 19 martie – data lansării oficiale, când în Spania, ţara natală a unuia dintre ghiduşi, se celebrează Ziua Tatălui.

Să vorbeşti azi despre familie în contextul unui cotidian superficial şi comercial este adesea considerat desuet, în timp ce o apologie a familiei cu mai mult de doi copii atrage după sine de la mirările cele mai amuzate, până la „înfierarea” socială, mai ales dacă situaţia pare să scape de sub control. Astfel, Cristina Lincu, autoarea Ghidului de supravieţuire găzduit de ghidusii.ro, şi-a propus să demonstreze, dintr-o perspectivă plină de umor şi autoironie, că nu este indezirabil sau imposibil să creşti trei copii în secolul XXI. În consecinţă, nu face altceva decât să povestească întâmplările pe care fiecare zi le consemnează în viaţa deloc plictisitoare a familiei sale.

Toţi părinţii ştiu, din proprie experienţă, că aceasta este cea mai dificilă, dar şi cea mai frumoasă „meserie”. Tocmai de aceea, ghiduşii.ro nu este un proiect de parenting, de sfaturi, de îndrumări de specialitate sau, dimpotrivă, o lamentare a unei mame copleşite, ci, mai degrabă, o „terapie” a sufletului. O terapie prin (re)trăirea aventurilor care, deşi neplăcute la o primă …întâmplare, odată povestite, cu asumare şi haz (de necaz), contribuie la relaxarea atitudinii celor mari în faţa inventivităţii nestăvilite şi a ingenioaselor năzdrăvănii, specifice copilăriei. Însă ghiduşii nu se adresează numai părinţilor, ci tuturor, spiritului, în general, împărtăşind experienţe de viaţă nevinovate şi savuroase. În prezent, ghiduşii au trei, cinci şi respectiv şapte ani, iar poveştile lor încep în urmă cu un an, după ce familia s-a stabilit definitiv în Braşov. De altfel, fiecare dintre ei este născut în alt oraş: în Madrid (Spania) – cel mare, în Bucureşti – mijlociul şi în Braşov – mezinul, 19 martie având astfel o semnificaţie aparte pentru întreaga familie, deoarece în Spania, la această dată, se sărbătoreşte Ziua Tatălui.

Ghidusii.ro este un proiect literar, dar ancorat în realitate, cu o abordare inedită şi plină de prospeţime, un element de complementaritate pentru gama largă de site-uri şi portaluri dedicate părinţilor în mediul on-line de astăzi.

De altfel, chiar în descrierea proiectului autoarea „Ghidului de supravieţuire” mărturiseşte:

”Mă înclin în faţa tuturor părinţilor, mai ales a acelora care întâmpină greutăţi reale pentru a-şi creşte copiii. Nu pretind să dau sfaturi de viaţă, nu vreau să fac un curs de parenting, vreau doar să vă înseninez ziua şi sa vă „fur” un zâmbet.

Cristina Lincu este consultant în comunicare şi mamă la „puterea a treia”, pentru care scrisul a devenit o a două natură, fiind fascinată de cuvinte şi de puterea lor de a (re)crea realitatea. Ghidusii.ro nu este primul său proiect în on-line, fiind autoarea a altor două bloguri personale (şi desemnată câştigătoarea competiţiei de blogging creativ SuperBlog 2014), consultant la eBloguri.ro, precum şi coordonatoarea platformei romaninlume.com, o continuare fireasca a brandului de succes “Român in Lume”, creat în Spania, sub egida căruia s-au mai dezvoltat un ziar românesc de prestigiu, precum şi o emisiune radio bilingvă (2001-2009).

Pentru mai multe detalii şi informaţii: crslincu@gmail.com

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply