Şcoala 12, refăcută în proporţie de 40%

sc 12Proiectul presupune atât lucrări de arhitectură şi rezistenţă, cât şi lucrări de modernizare a instalaţiilor electrice, sanitare, dar şi de montare a unui nou sistem de încălzire, ţinând cont că, până acum, şcoala era încălzită cu sobe de teracotă.

Lucrările de reabilitare a Şcolii Gimnaziale nr. 12 (corpul A), de pe Strada de Mijloc, şi a sălii de sport, care au fost începute în a doua jumătate a lunii noiembrie 2014, au fost executate în proporţie de 40%, iar elevii au şansa să înveţe în „casă nouă” din anul şcolar viitor. Până acum, s-au executat lucrările de demolări interioare, s-a verificat starea planşeului de peste etaj şi s-a constatat că grinzile şi capetele acestora sunt în stare buna şi nu necesită alte intervenţii, dar s-au realizat şi lucrări de consolidare a pereţilor interiori, în cazul planşeului dintre etaj şi pod fiind necesară turnarea unuia nou. La etajul I s-a schimbat deja tâmplăria în proporţie de 50% şi s-au finalizat lucrările de pozare a instalaţiilor interioare (electrice, termice, sanitare).
Se lucrează la faţadă
De asemenea, s-a decopertat faţada principală şi au început lucrările de termoizolaţie, urmând a se reface vechile ancadramente al acesteia, dar şi cele de înlocuire a ţiglelor. Pentru a păstra aspectul istoric al clădirii, potrivit avizului Direcţiei de Cultură, constructorii au fotografiat înainte de a se apuca de treabă întreaga clădire, iar după montarea izolaţiei exterioare se va reface faţada originală, inclusiv cu montarea de cărămizi aparente. „Lucrările au avansat destul de bine şi sunt în grafic. Sperăm ca întreg proiectul să fie finalizat înainte de luna septembrie, astfel încât copiii din ciclul primar, care învăţau aici, să înceapă şcoala într-o clădire complet reabilitată şi modernizată”, a precizat primarul George Scripcaru.
Potrivit proiectului tehnic, lucrările sunt efectuate atât la corpul principal al clădirii, cât şi la sala de sport şi cuprind atât lucrări de arhitectură şi rezistenţă, cât şi lucrări de modernizare sau montare a instalaţiilor electrice, sanitare, de încălzire, de hidranţi, de avertizare contra incendiului, camere de lua vederi etc.
Investiţie de 3,3 milioane de lei
Pentru corpul şcolii sunt prevăzute lucrări de consolidare, înlocuire a ţiglei de pe acoperiş şi refacerea structurii acoperişului, consolidarea şi termoizolarea planşeului podului, recompartimentări, schimbarea tâmplăriei şi a sistemului de încălzire, refacere completă a finisajelor. Vor fi montate uşi anti-incendiu. Vor fi modernizate grupurile sanitare, iar pe două dintre niveluri vor fi amenajate două grupuri sanitare noi. În privinţa sistemului de încălzire, au fost desfiinţate sobele care funcţionau cu gaz şi vor fi înlocuite cu o instalaţie complet nouă, alimentată de o centrală termică proprie pe gaz, deoarece imobilul se află în zona istorică, unde nu există sistem centralizat de încălzire. Apa caldă de consum pentru grupurile sanitare va fi asigurată prin boilere electrice.
De asemenea, vor fi schimbate toate instalaţiile sanitare şi electrice şi vor fi montate instalaţii de curenţi slabi (instalaţie pentru detecţia şi prevenirea incendiilor, instalaţie de sonorizare, instalaţie de supraveghere video). Pe faţada dinspre curte a clădirii principale se va monta o rampă metalică pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi. Costul investiţiei este de 3,3 milioane de lei (cu TVA), iar lucrările sunt executate de firma Har & H SRL din Braşov.

 

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply