Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Probă de mâncat căcat presă la Linspectorat pesede

Deși a fost singurul candidat din județ, lucrurile ar fi putut să se termine prost. Au fost situații în care toți pretendenții dintr-un județ au picat la concurs, sau chiar dintre cei care au candidat singuri. Brașovul va avea oficial de săptămâna viitoare un inspector școlar general cu contract de management. Până acum Ariana Bucur a condus timp de aproape doi ani ISJ Brașov prin delegare.

Probe dificile

Ariana Bucur apreciază că probele necesitau o pregătire mai mult decât temeinică. Prima a fost de tip grilă, exact cum primesc și elevii la examene. Din cele 10 subiecte, două au fost în limba engleză. A urmat corectarea lucrării, de către comisia alcătuită din trei inspectori școlari, un secretar de stat și un director din Ministerul Educației. Aceștia au examinat și CV-ul candidatei, care avea de îndeplinit mai multe cerințe. A treia probă a fost orală, și tot în fața comisiei a fost susținut și proiectul managerial.

Vrea rezultate mai bune

Ariana Bucur își propune ca rezultatele la examenele pe care le au de susținut elevii să fie mai bune, de la an la an. “De altfel ați văzut, am și reușit acest lucru împreună cu profesorii din județ, colegii mei. Anul trecut am obținut o promovabilitate îmbunătățită cu 10%. Întotdeauna e loc și de mai bine, așa că ne vom strădui să fim printre primii din țară, atunci când televiziunile vor prezenta acele hărți ilustrate cu procentele elevilor cu examene luate”, a declarat inspectorul școlar general.

În planul de management mai sunt prevăzute opt centre de resurse pentru educație pentru copiii pe cale să abandoneze școala, sau ale căror familii se zbat în probleme financiare, pentru ca ei să aibă a doua șansă se a-și continua studiile.

Tot opt sunt la număr și centrele în care elevii se vor putea pregăti suplimentar, cu alte cuvinte unde vor avea parte de un fel de meditații. Deocamdată au fost constituite grupe la Colegiile “Emil Racoviță”, “Grigore Antipa”, “Maria Baiulescu” și la “Radu Negru” din Făgăraș.

Sunt avuți în vedere și elevii cu rezultate foarte bune, pentru care se va înființa și un centru de excelență, dar nu sunt pierdute din vedere nici cadrele didactice care vor beneficia de programe de perfecționare.

Semnarea contractelor de management se va face, cel mai probabil, săptămâna viitoare, după ce toate concursurile pentru inspectori generali se vor fi încheiat.

Daniel Giurma

http://www.coronapress.ro/index.php?page=articol&id=25954

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...