Maghiarii avertizează: ”Răbdarea noastră este pe sfârșite, cuțitul a ajuns deja la os”

Csibi BarnaCotidianul covăsnean de limbă maghiară Haromszek vorbește despre viitoarele ”reacţii din ce în ce mai irascibile, nervoase şi imprevizibile” care vor avea ”consecinţe imprevizibile”, dacă revendicările maghiarilor din așa-zisul ținut secuiesc nu vor fi puse în practică

La Sfântu Gheorghe au avut loc deja multe proteste, însă nu s-a mai întâmplat ca reprezentantul prefectului să nu vrea să preia petiţia.

”Tocmai din această cauză, reacţia nervoasă a masei reprezintă un semnal, un avertisment pentru reprezentanţii puterii: răbdarea noastră este pe sfârşite, cuţitul a ajuns deja la os şi nu mai putem tolera mai multe privări de drepturi, mai multe umilinţe. În cazul în care revendicările legitime ale comunităţii de pe Pământul Secuiesc vor continua să fie ignorate, dacă nu sunt dispuşi să poarte un dialog, dacă provocarea şi aplicarea dublului etalon vor continua, se vor putea aştepta pe reacţii din ce în ce mai irascibile, nervoase şi imprevizibile, iar toate acestea ar putea avea consecinţe imprevizibile”, au declarat reprezentanți ai secuimii.

Comments

comments

2 thoughts on “Maghiarii avertizează: ”Răbdarea noastră este pe sfârșite, cuțitul a ajuns deja la os”

 • Nov 11, 2015 at 10:23 am
  Permalink

  daca tot v-a ajuns cutitul la os folositi si voi drujba ca aia trece si prin os 😉

  Reply
 • Nov 11, 2015 at 11:51 am
  Permalink

  Iata ce spune contitutia Romaniei in caz ca le vine ideea sa o schimbe si pe asta:
  CONSTITUŢIA ROMÂNIEI

  TITLUL I
  Principii generale

  Statul român ARTICOLUL 1
  (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. ARTICOLUL 2
  (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

  (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

  Teritoriul ARTICOLUL 3
  (1) Teritoriul României este inalienabil.

  (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

  (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

  (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.