Parada Junilor va începe duminică de la ora 11.00 și va aduce o serie de restricții în trafic

Pentru juni, întreaga „Săptămână Luminată“ este o sărbătoare, însă cel mai așteptat eveniment este parada, care va avea loc, duminică, începând cu ora 11.00 pe traseul tradițional: Piața Unirii – Pietrele lui Solomon. Evenimentul este inclus în cadrul Zilelor Brașovului, ocazie cu care Primăria Brașov va mai organiza şi două târguri, de vineri până duminică, unul al meşteşugarilor, care va avea loc pe aleea de lângă Parcul Titulescu, şi unul de flori în Piaţa Sfatului.  

Ca în fiecare an, în duminica Tomei, Junii coboară în cetate, marcând un moment care își găsește originile în istoria noastră și dau identitate Braşovului. Parada junilor reprezintă una dintre cele mai importante sărbători ale oraşului nostru şi în fiecare an este un moment de bucurie şi de mândrie pentru toţi braşovenii. Sper să avem parte vreme cât mai frumoasă, nu doar duminică, ci în tot weekend-ul, astfel încât braşovenii şi turiştii să se poată bucura atât de sărbătoarea Junilor, dar şi de cele două târguri, al meşteşugarilor, pe aleea de la Parcul Titulescu, şi de cel de flori, din Piaţa Sfatului. Vă invit pe toţi, ca duminică, să îi întâmpinăm pe juni cum se cuvine pe tot traseul dintre Piaţa Unirii şi b-dul Eroilor, după care să îi însoţim la sărbătoarea de la Pietrele lui Solomon.  Ca în fiecare an, Primăria Brașov sprijină sărbătoarea junilor inclusiv din punct de vedere financiar”, a precizat primarul George Scripcaru. Pentru buna desfăşurare a paradei, edilii braşoveni au alocat 105.000 de lei pentru cele 7 grupuri de Juni: Junii Tineri, Junii Bătrâni, Junii Curcani, Junii Dorobanţi, Junii Braşovecheni, Junii Roşiori şi Junii Albiori. Banii urmează să fie utilizaţi pentru închirierea şi hrănirea cailor, pentru plata prestaţiei fanfarei care va însoţi grupurile de Juni în ziua paradei şi a altor cheltuieli conexe acesteia.

Restricții de circulație

Ca urmare a desfăşurări Paradei Junilor, duminică, se vor introduce o serie de restricţii de circulaţie. Începând cu ora 7.00, pe tot parcursul zilei, va fi blocat accesul auto spre Pietrele lui Solomon, din Piaţa Unirii. Riveranilor li se va permite accesul între Piaţa Unirii şi str. Podul Creţului până la ora 10.00 şi după ora 14.00. În jurul orei 9.00 va fi blocat accesul auto spre Piaţa Unirii – în dreptul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie (Maternitate); Şirul Gheorghe Dima, str. Constantin Brâncoveanu şi str. Prundului vor fi închise. De la 9.30 va fi blocat accesul mijloacelor de transport în comun în dreptul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie (Maternitate). În schimb, la 10.30 se închide accesul auto pe str. Mureşenilor, iar de la 11.15 şi pe b-dul Eroilor va fi închis. Secvenţial, traficul va fi redeschis pe măsură ce coloanele de juni vor trece pe fiecare stradă. „Pentru a evita blocajele de circulaţie, facem un apel la conducătorii auto, inclusiv riveranii, să evite, în intervalele orare menţionate, zona centrală şi cartierul Şchei. Totodată, pentru desfăşurarea în bune condiţii a acestui eveniment îi rugăm pe toţi conducătorii auto să evite, în acelaşi interval orar, parcarea maşinilor în Piaţa Unirii şi pe străzile adiacente acesteia, unde se strâng grupările de juni”, a precizat primarul George Scripcaru. 

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

One thought on “Parada Junilor va începe duminică de la ora 11.00 și va aduce o serie de restricții în trafic

 • Jun 17, 2015 at 11:09 pm
  Permalink

  Parada Junilor va începe duminică de la ora 11.00 și va
  aduce o serie de restricții în trafic este o pagina ziditoare pentru suflet.

  Mult spor si folos duhovnicesc!

  Reply

Leave a Reply