Grapă a mâncat cărăbuși. Alegeri 2016: Căncescu la CJ. La PSD se mănâncă pateuri stricate? Niță-căpitan de județ

Contactat de PSnews.ro pentru a discuta despre candidaturile la alegerile CJ și Primărie, senatorul PNL Sebastian Grapă a transmis că la Primărie lucrurile sunt simple: candidatul PNL va fi George Scripcaru.

Referitor la Consiliul Județean, senatorul Grapă a declarat că aici sunt două variante, dacă rămâne actuala lege, sau nu, punctând că el dorește să rămână actuala lege.

Astfel, Sebatian Grapă ne-a precizat că, dacă rămâne actuala lege, este posibilă și varianta ca Aristotel Căncescu să candideze din nou pentru șefia CJ, în situația în care își rezolvă problemele în justiție și va avea o sentință favorabilă până la alegeri.  Dacă nu se va întâmpla acest lucru, Sebastian Grapă ne-a dezvăluit că el este unul dintre cei interesați pentru candidatura la președinția Consiliului Județean, însă doar pe actuala lege.

”Situația este mult mai simplă la Primărie pentru că, candidatul Partidului Național Liberal este tot George Scripcaru, cel care este în funcție, care ajunge membru PNL prin fuziunea cu PDL. Aici e simplu. Nu avem ce face, este cel mai bine plasat, e oricum un om responsabil, fără niciun fel de problemă. La Consiliul Județean variantele sunt două: dacă rămâne actuala lege sau dacă nu rămâne actuala lege. Dacă rămâne actuala lege, iar eu insist să rămână actuala lege, fiindcă mi se pare normal ca opțiunea populară să fie pe un individ, nicidecum pe un grup din care grupul să aleagă și e posibil ca cel pe care îl alege să nu mă reprezinte. Și în momentul în care o să vină în Senat legea respectivă eu am s-o amendez cu această chestiune.

Nu mai e interesantă discuția nominală în situația în care legea se modifică. Dacă, însă, rămâne votul uninominal este posibilă și varianta actualului președinte Căncescu, în situația în care se rezolvă problema lui, pentru că nu trebuie să uităm de prezumția de nevinovăție, care este până la o sentință definitivă. Au fost cazuri în care pe fond ai avut o condamnare și în recurs sau apel să fi achitat.

Dacă sentința definitivă va fi până la alegeri, e o variantă, dacă nu, nu. În cazul în care o sentință favorabilă este dată până la alegeri atunci se ia în calcul și candidatura președintelui Căncescu. Dacă nu, nu se mai poate, se iau în calcul alte variante. Eu sunt unul dintre interesați, mai sunt și alți colegi de-ai mei, este o competiție internă, fără discuție. Dar repet, doar pe actuala lege, pe legea cu alegerea din cadrul consilierilor nu mă interesează.

Nu știu (n.r. – cine ar mai dori să intre în competiție ) Probabil sunt mai mulți. ”, a precizat Sebastian Grapă pentru PSnews.ro.

La PSD se mănâncă pateuri stricate? Niță-căpitan de județ

La PSD lucrurile nu sunt conturate, însă ne putem gândi că un candidat la șefia CJ ar putea fi însuși liderul organizației județene, mai exact Constantin Niță.

Contactat de PSnews.ro, senatorul PSD Viorel Chiriac a transmis că nu au fost stabilite candidaturile nici pentru CJ și nici pentru Primărie, punctând însă că din punct de vedere organizatoric și-au stabilit data de 30 iunie, dată la care vor finaliza alegerile în interiorul organizațiilor de partid și cu această ocazie, acolo unde vor putea, vor desemna și candidații.

Totodată, senatorul PSD Viorel Chiriac ne-a precizat că unde lucrurile nu sunt clare, sau vor fi mai multe candidaturi, vor desemna candidații în toamna acestui an, înainte de conferința județeană de alegeri.

”Sigur că la persoane nu ne-am gândit. Dacă vreți să mă întrebați care sistem îl agreăm, este o discuție, dacă mă întrebați de persoane, persoanele nu au fost stabilite nici pentru Primărie nici pentru Consiliul Județean. La un an și două luni în față, mai avem vreme.

Trebuie să vă spun, din punct de vedere organizatoric, ne-am stabilit data de 30 iunie, dată la care finalizăm alegerile în interiorul organizațiilor de partid și cu această ocazie acolo unde avem posibilitatea să desemnăm candidații să o și facem, pentru că totuși este o decizie politică desemnarea unui candidat.

În funcție de claritatea lucrurilor, acolo unde avem lucrurile clar pe comune, pe orașe, municipii, vom desemna această candidatură. Unde încă nu este clar sau sunt mai multe candidaturi, atunci vom lăsa în toamna acestui an înainte de conferința județeană de alegeri să desemnăm candidații.

Nu am luat în calcul niciun fel de variantă (n.r. – întrebat dacă Constantin Niță ar putea fi o variantă pentru CJ). Mai ales fiindcă, știți foarte bine, în acest moment se modifică legile privind alegerile și sigur că sistemul de vot poate fi modificat față de cel actual.

În momentul în care se întocmește lista de candidaturi pentru Consiliul Județean, evident că unul din cei 41 de candidați, cu supleanți cu tot, este, într-adevăr, cap de listă și sigur e cel care este vizat pentru funcția de președinte. Deci, este clar că în momentul în care se va întocmi această listă, mai degrabă, să vorbim concret, ordinea de pe această listă, este foarte importantă și ordinea, știți bine, sigur că cel care va fi desemnat conducătorul listei va avea cele mai mari șanse să fie și candidatul, atât pentru președinte cât și pentru vicepreședinte, în cazul în care nu avem succes la președinte.

Suntem în acest moment în perioada de așezări, ca să spunem așa, pe de-o parte politic, în partid, pentru că alegerile în partid presupune și alegerea unor noi structuri de partid: birouri executive, comitete executive, mă refer la toate organizațiile: comune, orașe, municipii și sigur că odată cu această reașezare structurală de partid se găsesc și soluții și potențiale candidaturi pentru alegerile viitoare.” , a declarat senatorul Viorel Chiriac pentru PSnews.ro.

Pentru ca PSD să aibă o șansă în câștigarea alegerilor în județul Brașov, ar trebui să arunce în cursă personaje extrem de puternice, care să nu fie vulnerabile în raport cu justiția, pentru că, dacă ne uităm peste rezultatul alegerilor de la alegerile prezidențiale, observăm că liberalii stau mult mai bine.

Alexandru PETRESCU

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply