Ochi a făcut organigramele corupției din PSD și CJ Brașov

Potrivit referatului prin care procurorii DNA solicită încuviințarea pentru reținerea și arestarea preventivă a deputatului social-democrat Ion Ochi se arată că deputatul declarase în 2012, când ocupa funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Brașov, că a făcut “organigrame” ale corupției din instituție și din organizația PSD Brașov. Amintim că DNA a cerut, marți, încuviinţarea reţinerii şi arestarea preventivă a deputatului PSD Ion Ochi, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Procurorii DNA susțin că Ion Ochi a făcut afirmația în contextul în care președintele CJ Brașov de la acea vreme, liberalul Aristotel Căncescu, dar și liderul PSD Brașov, deputatul Constantin Niță, se opuneau finanțării unui proiect de pe urma căruia Ion Ochi ar fi obținut beneficii materiale și electorale, scrie Agerpres.

“Bă, da măgăria a fost mare! Măgăria a fost mare, pentru că te pune pe tine într-o situație idioată și eu știu ce vor face ei mai departe, îl vor pune pe Virgil președintele de la Prejmer să dea în Tudor contra unii, celorlalți, dar am făcut eu două scheme importante,organigrama corupției la PSD și organigrama corupției la Consiliul Județean. Dacă le dau mâine drumul la ăștia așa, sare în aer tot județu’. Da, da. Astăzi am avut o discuție, să înnebunesc, mă, am crezut că fac infarct acolo, da-ți povestesc mâine. Nu vrea să mai finanțeze drumu’ de la Lunca la Prejmer și am spus, da domnule, dacă nu câștigă firma PNL dumneata nu mai semnezi! Nu, că tu ai probleme în partid cu Niță, nu știu ce …. Dă-l nene în (…) N-am nici o treabă cu Niță! Aici e o chestiune care mi-o asum eu, da? E la Consiliul Județean, n-are treabă politicianu’ cu actele administrative! O am prinsă în lista de investiții, o am finanțată, am destinația sumelor pentru chestia asta…. De ce nu semnezi raportul de evaluare? Nu, bă, că Niță, că nu știu ce! Îi (…) în gură pe amândoi de șmecheri! Și i-am făcut …”, a spus Ion Ochi într-o discuție telefonică din 13 martie 2012, potrivit referatului procurorilor DNA.

Potrivit DNA, președintele PSD Brașov, Constantin Niță, se opunea finanțării lucrărilor de reparații ale DJ 112D, între localitățile Prejmer și Lunca Câlnicului, pe motiv că primarul din Prejmer, Șerban Todorică, finul lui Ion Ochi, trecuse la un alt partid.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply