Monstruozităţile Braşovului

eduard_huidan_monstruozitatiBrașovul este orașul care, în peste 25 de ani de la schimbarea regimului, ”lambada”, revoluție sau ce o fi fost, nu a avut niciun proiect mare, nicio strategie de dezvoltare care să-l plaseze pe locul pe care l-a avut cîndva și pe care l-ar merita în continuare, să facă din el, cum mai scriam, un Salzburg al României.

Dat cu mătura, asfalt peste asfalt, reparații capitale peste reparații capitale ale acelorași străzi, niscai giratorii scumpe – scumpe rău, un patinoar la preț de record mondial, mă rog, lucruri care țin de un administrator nu de vreun primar cu altă viziune decît cea legată de fisurile anale, deasupra căruia s-a aflat mereu un consiliu local ușor de ”mulțumit”….

Nu mai insist pe ceea ce se întîmplă cu economia, industria, cu cultura unui oraș care se vrea capitală a culturii europene, cu sportul care nu mai e pe nicăieri după ce decenii de-a rîndul a adus medalii olimpice, mondiale, europene etc. dînd campioni de legendă …Deocamdată, iată, că dacă nu se face – CENTRUL CIVIC e în continuare UN MAIDAN, de exemplu – se strică prin construcții aberante, care, în timp, bat MODAROMUL și alte monstruozități din vremea comunismului…

Iată, aceste blocuri față de care nu numai cei care se pricep – un grup de arhitecți și studenți străini veniți să studieze Piața Sfatului, una dintre cele mai interesante piețe medievale din Europa Centrală și de Est, de exemplu – dar și alți oaspeți, unii cu treabă, alții simpli turiști – s-au arătat oripilați întrebînd CUM SE POATE?

Iată că s-a putut! Cu participarea ”extraordinară” a unor persoane cu pix, care au aprobat pentru altele cu relații, interese etc. etapele, de la vînzarea terenului pînă la viitoarea (cînd?) inaugurare, sfeștanie sau ce o să fie, REALIZAREA MONSTRUOZITĂȚII! Comentariile vă aparțin, stimați prieteni ( adevărați) ai Brașovului…

Eduard HUIDAN

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.