Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ion Ochi (PSD): Sunt acuzat de fapte pentru care DNA a dat deja neînceperea urmăririi penale

Deputatul PSD Ion Ochi a declarat că faptele de care îl acuză DNA s-au petrecut în 2011 și au constituit obiectul unui dosar pentru care procurorii au dat deja o rezoluție de neîncepere a urmăririi penale.

“Dreptatea, din punctul meu de vedere și după tezele celor care s-au pronunțat asupra dreptății, este un raport de conveniență între lucruri care nu se schimbă, indiferent de cei care stau în spatele lucrurilor, și cei care analizează lucrurile, indiferent de timpul la care le analizează. Este vorba de niște fapte pe care noi, din consiliul județean, le-am făcut în 2011, care au constituit obiectul unui dosar de cercetare penală, s-a pronunțat DNA. Nu au apărut elemente noi în acest dosar, nu sunt fapte pe care să le fi făcut după plecarea mea de la consiliul județean care să motiveze în vreun fel reținerea sau arestarea”, a spus Ochi după ședința Comisiei juridice a Camerei care a dat aviz favorabil cererii DNA de reținere și arestare preventivă a sa.

El a adăugat că se cere reținerea și arestarea sa preventivă pentru că este parlamentar și membru al unui partid politic aflat la guvernare.

“Am prezentat comisiei faptele și documentele din dosar, nu am cerut nimic. Nu am cerut să se voteze într-un anumit fel, nici nu puteam să fac lucrul ăsta, votul este imperativ. Eu nu sunt vinovat, iar acest lucru l-au certificat cei de la DNA Serviciul Teritorial Brașov printr-o rezoluție dată în 2014, unde, pe aceeași faptă, am primit neînceperea urmăririi penale, adică pe abuz în serviciu”, a precizat Ochi.

Deputatul PSD a menționat că a respectat legea și că încă nu s-a decis dacă le va cere colegilor săi deputați să voteze într-un anumit mod în plen.

“Nu vreau să discut detalii din dosar. Sunt în situația de a-mi aminti că acum 36 de ani am dat examen de admitere în treapta a doua de liceu și a fost o frază unde trebuia să analizăm părțile de vorbire “împărat slăvit e codrul”, recunoașteți Eminescu. După examen m-am dus să mă consult cu profesorul meu de clasă care era subiectul. El îmi spune, cui i-ai pus întrebarea? Eu i-am spus, cine este împărat, și eu am spus, codrul, că așa era în context. Dar de ce nu ai spus cine este codrul? Împăratul. În situația asta suntem noi acum, trebuie să stabilim exact dacă se ia substantivul de pe primul loc sau nu”, a declarat Ochi.

Ion Ochi a arătat că încă nu a dat o declarație la DNA Brașov după redeschiderea dosarului.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...