După 70 de ani, vin americanii!

400 de militari americani aparținând Batalionului 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA, cu peste 80 de mijloace tehnice, vor participa, în zilele de 13 şi 14 mai, la „Marşul Cavaleriei”, cu plecare de la Baza miilitară Mihail Kogălniceanu (Constanţa) la Centrul de instruire de la Cincu (Braşov).

Joi, 14 mai, de la ora 15.00 la 18.00, vor ajunge în Braşov, iar publicul este invitat să asiste la ceremonia de bun venit în faţa Bibliotecii Judeţene George Bariţiu. Brașovenii vor putea viziona vehiculele armatei americane şi a celei româneşti.

”Marşul Cavaleriei demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii şi România, puterea Alianţei Nord Atlantice şi importanţa interoperabilităţii militare”, consideră reprezentanţii Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la Cincu, la exerciţiul „Sarmis 15”.

1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă, vor participa, în perioada 15 mai – 6 iunie, la exerciţiul multinaţional de instruire prin simulare reală şi cu trageri de luptă „Sarmis 15”, în garnizoana Braşov şi la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre din Cincu.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply