Liderii coaliţiei de guvernare, întâlnire la Palatul Parlamentului

Liderii coaliţiei de guvernare se întâlnesc duminică, în jurul orei 10.00, la Palatul Parlamentului. Reuniunea fost anunţată în urmă cu puţin timp.

Şedinţa va fi organizată în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi va fi urmată de o conferinţă de presă.

Victor Ponta a convocat întâlnirea de urgenţă a Coaliţiei, în contextul în care, vineri, Klaus Iohannis a cerut demisia premierului.

Victor Ponta a ajuns la Parlament la ora 10.00. Acesta nu a făcut nicio declaraţie.

Acesta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premier.

UPDATE: Premierul Victor Ponta a declarat că se consideră nevinovat, iar acuzaţiile care i se aduc au legătură cu cererile de demitere ale şefelor DNA şi ICCJ în cazul Rarinca, cu propunerile de modificare ale codurilor penale, precum şi cu votul din senat care l-a scăpat de arestare pe senatorul Dan Şova.

”Nu mă consider o victimă. Sunt un om politic, sunt un luptător şi am datoria să lupt pentru ce e drept. Am dreptul de a spune că acuzarea mea pentru fapte din urmă cu 7-8 ani are legătură directă cu evenimente care s-au întâmplat recent”, a spus Ponta, adăugând că scopul a ceea ce se întâmplă este schimbarea Guvernului.

  • Ponta spune că presa a scris despre 17 acuzaţii de fals. Este vorba despre 17 facturi care s-au plătit prin bancă. Controalele făcute au dovedit că s-a procedat perfect legal.
  • Privind acuzaţia că a primit bani de la Şova, premierul a spus că are două contracte din 2006, iar apartamentele au costat peste 100.000 de euro fiecare.
  • Premierul a spus că va merge în faţa procurorului pentru a contesta ordonanţa şi va prezenta documentele menţionate atuni când va fi chemat.
  • Ponta spune că un premier care este acuzat că a încălcat legea nu poate continua. El arată că aducerea acuzaţiilor în acest moment are ca scop dărâmarea Guvernului şi schimbarea majorităţii.
  • Ponta spune că Parlamentul şi Guvernul trebuie, probabil, eliminate din mecanismul de luare a deciziilor, altfel se declanşează urmărirea penală.

Articol în curs de actualizare.

Comments

comments

Leave a Reply