Macovei a pledat la CEDO în favoarea Ungariei, astfel România a pierdut cel mai scump manuscris din lume

România a pierdut cea mai valoroasă carte din lume, Codex Aureus. Manuscrisul a ajuns la unguri și totul s-a întâmplat din vina europarlamentarului român, Monica Macovei care a pledat la CEDO împotriva statutului român și în favoarea Ungariei, ca să primească acest manuscris.

Codex Aureus, un manuscris scris cu litere de aur, aflat în proprietatea statului român, a ajuns în mod ilegal, cu ajutorul politicienilor români, în posesia Ungariei.

codex

Monica Macovei, actualmente europarlamentar, a pledat la CEDO împotriva statului român pentru ca Ungaria să primească Codex Aureus. Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia a reuşit să înfrângă Opoziţia corectă şi legală a primarului şi Consiliului local din Capitala Unirii și a primit Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Și asta grație Monicăi Macovei care a reprezentat Arhiepiscopia în procesul intentat statului român la CEDO.

codex1

codex2

codex3

Această Evanghelie a fost scrisă cu litere de aur, pe foi fine de pergament, a fost pictată cu aur şi are coperţile din fildeş. Prima parte din Codex Aureus, cuprinzând în cele 111 file Evangheliile lui Matei şi Marcu, s-a aflat la Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia. Partea a doua din Codex Aureus, cuprinzând în cele 124 de file Evangheliile lui Luca şi Ioan, se află la Biblioteca Apostolică din Vatican.

n 1920 Codex Aureus a intrat în proprietatea Poporului şi Statului Român.

În anul 1968, Regimul Ceauşescu a luat un împrumut de 10 miliarde dolari SUA, FMI şi Banca Mondială pentru realizarea unor mari investiţii în România, inclusiv retehnologizarea industriei. Împrumutul extern de 10 miliarde dolari S.U.A. a fost garantat de către Statul Român cu Codex Aureus. Poporul Român a realizat investiţii uriaşe în Regimul Ceauşescu, a plătit integral şi înainte de termen toată datoria externă.

În 1996 germanii au editat un CD-ROM cu fotografiile obţinute şi au semnat un contract de realizare a 333 de copii cu editura elveţiană ‘Faksimile Luzern”. Copiile respective sunt lucrate în metal preţios, exact ca şi originalul, și s-au vândut cu 28.000 de dolari bucata. Cum era de așteptat, România nu a primit nimic în urma vânzării acestor copii.

Acum, România este pe cale să piardă acest prețios manuscris, care a ajuns prin metode ilegale în posesia Ungariei, beneficiind de ”ajutorul” politicienilor „români”.

Cu ajutorul Monicăi Macovei oferit  în procesul intentat statului român la CEDO, Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia a reușit să câștige împotriva autorităților locale din Alba Iulia. Codex Aureus este practic cel mai valoros manuscris din Biblioteca Batthyaneum și din întreaga Europă Centrală și de Est.

Comments

comments

One thought on “Macovei a pledat la CEDO în favoarea Ungariei, astfel România a pierdut cel mai scump manuscris din lume

  • Aug 8, 2017 at 3:36 pm
    Permalink

    De cativa ani se vehiculeaza aceasta minciuna! Monica Macovei nu a pledat in acest proces! In plus contele Batthyani a lasat in testamentul, scris in limba latina, ca doneaza cladirea ce contine biblioteca si observatorul astronomic cetatenilor locuitori ai orasului Alba Iulia! Deci dorinta Episcopiei s-a dovedit abuziva, iar Biblioteca si Observatorul au fost administrativ legate de Biblioteca Nationala a Romaniei , care avea si fonduri dar si competenta de prelucrare a cartitlor, de cercetare,pastrare si valorificare a acstor fonduri patrimoniale! Ce s-a intamplat cu editarea din Elvetia, in urma unei expozitii internationala, vinovatia este a fostului director de atunci, care nu a stiut sa negocieze contractul si intr-adevar Vaticanul, care detine prima parte a manuscrisului a beneficiat de drepturile de proprietar, pe cand noi, nu: Dar acesta a facut obiectul unui proces international care inca nu s-a terminat: In rest numai minciuni pentru inflamarea opiniei publice!
    Eu am tradus testamentul inca din anul 1968, si am facut parte din Comisia Nationala a Patrimoniului cultural romanesc, care are in grija si acest valoros obiectiv!

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.