Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Inimile lui Rockefeller și sifilisul guatemalezilor

Miliardarul David Rockeffeler a primit a șasea inimă! Transplantul de succes a fost realizat de o echipă de chirurgi de elită la reședința sa din Pocantico Hills. În afară de cele șase transplanturi de inimă, Rockefeller a mai ”suferit”, cum scriu agențiile de presă, și două de rinichi. Foarte bine, să fie sănătos!

Doar că, în același timp, în SUA se declanșează un (mic) scandal legat de Fundația Rockefeller și Spitalul Johns Hopkins, finanțat de fundație. Între 1945 și 1956, după cum rezultă din arhivele CIA, medici de la amintitul și celebrul spital au făcut, în Guatemala, o serie de teste pentru un nou medicamant infestînd cu sifilis și gonoree sute de persoane. Unele dintre acestea au transmis maladiile ”rușinoase”, cum ar zice bătrînii noștri, urmașilor.

Acum, 750 de  victime ale experimentelor ilegale au dat în judecată Spitalul Johns Hopkins din Baltimore și Fundația Rockefeller. Ce se va întîmpla? În cel mai bun caz li se vor închide gurile cu bani…În fond, scopul a fost atins. Cît despre aspectul MORAL al problemei, să fim serioși! Vorba unui fruntaș tărănist din perioada cedereului, unul Ciumara, Dumnezeu să-l ierte, e corect ”să moară o mie ca să scape un milion”! Unde-i problema? Domnul David Rockeffler a primit a șasea inimă….Și se simte foarte bine. Secretul îl dezvăluie chiar el:”Să trăiești o viață simplă, să te joci cu copiii, să te bucuri de lucrurile pe care le ai și să petreci timp alături de prieteni.”

P.S. Cine știe ce vor afla urmașii noștri, peste 50 de ani, cînd se vor deschide documentele clasificate de Băsescu și de alți conducători vremelnici ai acestor ani,  în care ei, cei aflați la ”butoane”,  s-au simțit foarte bine! Spre deosebire de poporul care i-a ales și i-a suportat cu masochismul caracteristic românului…

Eduard HUIDAN

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...