Lausanne a fost preferat Braşovului ca gazdă a JO de iarnă pentru tineret din 2020

Oraşul elveţian Lausanne a fost desemnat, vineri, în cadrul cele de-a 128-a reuniuni a CIO de la Kuala Lumpur, drept gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă pentru tineret din 2020, pentru această competiţie candidând, fără succes, şi Braşovul, informează site-ul oficial al CIO.

Lausanne a primit 71 de voturi, în timp ce Braşovul doar 10.

Comisia de evaluare, condusă de chinezul Yang Yang, a stabilit că ambele oraşe sunt capabile să organizeze jocurile. Lausanne a fost ales în special pentru buna funcţionare a instalaţiilor sportive existente, temporare şi demontabile.

Conform dosarului de candidatură al elveţienilor, JO din 2020 va avea loc între 10 şi 19 ianuarie.

Oraşul Braşov a depus dosarul de candidatură pentru organizarea ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de tineret din 2020 la sfârşitul anului trecut. România propusese pentru această competiţie desfăşurarea a patru sporturi, cu zece probe, printre care schi biatlon şi fond, schi alpin, combinată nordică şi sărituri, snowboard, patinaj artistic, patinaj viteză şi hochei, la acestea s-ar mai putea adăuga bob şi/sau curling.

Premierul Ponta a anunţat, în martie, că Guvernul României garantează cu până la 17,2 milioane de dolari bugetul organizării ediţiei de iarnă a Jocurilor Olimpice de tineret din 2020 la Braşov, în această sumă fiind incluse şi investiţiile în infrastructură.

Braşovul a candidat doar cu Lausanne, oraş care găzduieşte şi sediul Comitetului Olimpic Internaţional, din 1915.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.