O nouă ședință AGA la Tetkron.

Adunarea Generală a Acționarilor Tetkron, care va avea loc astăzi, va lua în discuție situația în care se află compania, urmând să se decidă fie completarea Consiliului de Administrație, fie numirea a cinci noi membri ai acestuia. Viceprimarul Ciprian Bucur a avut, ieri, o întâlnire cu o societate de avocatură angajată pentru a consilia municipalitatea în această problemă. ”Există mai multe variante, dar vom vedea mâine ce hotărâre vom adopta”, a precizat Bucur.
Pentru a avea loc, la AGA Tetkron vor trebui să fie prezenți cel puțin 14 consilieri locali. Aceștia ar trebui să detensioneze situația șI să numească un consiliu de administrație funcțional, care săț numească, la rândul său, o conducere a companiei, având în vedere că din vechiul board de directori au mai rămas în funcție un director tehnic și un director comercial.
În urma cercetărilor din dosarul Tetkron – Bepco, trei dintre membrii CA-ului Tetkron au demisionat, iar ceilalți doi sunt suspendați, motiv pentru care completarea CA-ului cu alți trei membri ar fi „apă de ploaie”.

Se lasă cu procese

Federația Asociațiilor de Proprietari Brașov, care reprezintă interesele asociațiilor, a anunțat, ieri, că în cazul în care întreruperea furnizării agentului termic se întinde șI dincolo de 15 septembrie, dată avansată ca termen de Tetkron pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură, este pregătită să întreprindă ”toate demersurile necesare pentru reluarea furnizării apei calde menajere și pentru a ne asigura că în sezonul rece va fi asigurată încălzirea apartamentelor racordate la sistemul centralizat”.
”Credem că problemele financiare ale Tetkron sunt cauzate în primul rând de aplicarea unui management defectuos al conducerii acesteia și apoi de luarea unor decizii administrative neînțelepte luate de-a lungul timpului, însă credem că aceste aspecte nu ar trebui «decontate» pe seama cetățenilor municipiului Brașov și nici să afecteze în vreun fel viața cotidiană a proprietarilor de apartamente care mai sunt racordați la sistemul centralizat”, se arată într-un comunicat al federației.
”Credem că problema furnizării de agent termic se poate soluționa prin medierea litigiului apărut între cele două societăți comerciale – Bepco și Tetkron, societăți furnizoare de servicii și utilitățI”, se mai arată în comunicat.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.