Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Avem și noi firma noastră: Consilprest – II. Și totuși se închiriază

Așa cum am scris în primul episod despre ”firma noastră”, avem informația certă că se urmărește închirierea întregului complex, iar gurile rele zic că ăsta este și motivul pentru care ”a funcționat în pierdere”. 

Teoretic se dorește o chirie de 72.000 de euro pe an.

Consilierii județeni vor analiza, miercuri, în cadrul ședinței de plen, referatul privind aprobarea documentației de licitație în vederea închirierii Complexului Agrement de sub Tâmpa. Potrivit acestuia, prețul de pornire al licitației este de 72.088 de euro pe an, adică peste 318.000 de lei. De asemenea, consilierii au de analizat și propunerea executivului instituției ca imobilul să fie închiriat pe o durată de trei ani.
Decizia de a închiria acest imobil, care până acum era operat de societatea Consilprest SRL, o companie ”de casă”  a Consiliului Județean, a fost luată în urma unei adrese a Curții de Conturi care a cerut CJ Brașov să ia măsuri pentru „stabilirea evidențierea în contabilitate și încasarea veniturilor datorate de Consilprest SRL prin utilizarea fără bază legală cu titlu gratuit” a imobilului amintit. De asemenea, se vor lua măsuri pentru asigurarea folosinței acestui imobil prin concesiune sau închiriere, în condițiile respectării prevederilor legale”, se mai arăta în adresa Curții de Conturi.
Adunarea Generală a Asociaților Consilprest a luat decizia ca de la 1 noiembrie, pe toată perioada iernii, să se închidă atât bazinul care funcționează în imobil, cât și barul.
Terenul pe care se află imobilul a fost evaluat de Primăria Brașov la prețul de 894.000 de euro, adică 119 euro pe metrul pătrat, suprafața terenului fiind de 7.519 metri pătrați. Consiliul Județean a angajat un evaluator pentru Complexul Agrement, valoarea construcției, prin metoda costurilor, fiind de 7,967 milioane de lei, adică 1,8 milioane de euro, care nu conține și valoarea terenului. În raportul de evaluare se recomandă ca închirierea să se facă la o valoare de 72.088 de euro pe an.
Data licitației ar urma să fie decisă ulterior, dar cei care se vor prezenta la licitație trebuie să știe că destinația complexului – cea de desfășurare a activităților sportive și de agrement – nu poate fi schimbată.

Agrementul e la DNA

Procurorii DNA au arătat anul trecut că firma Ramb Sistem, deţinută de Gabriel Bîgiu, ar fi primit în mod abuziv suma de 664.000 lei (aproximativ 150.000 euro), în plus față de banii plătiţi prin contractele cu CJ Braşov, din 2007 şi 2008, pentru reabilitarea Complexului de Agrement Tâmpa şi pentru amenajarea terenurilor de sport ale Liceului „Andrei Şaguna”. Cele două contracte publice valorau peste 15 milioane de lei (3,4 milioane de euro).
În schimb, firma Ramb Sistem ar fi construit un teren de tenis la reşedinţa lui Aristotel Căncescu, președintele Consiliului Județean Brașov, chiar cu materialele folosite la onorarea celor două contracte publice cu CJ Braşov. Practic, Căncescu şi-a făcut teren de tenis pe banii contribuabililor, firma respectivă folosind banii veniţi din contractele cu CJ Braşov. Pentru a se justifica, firma respectivă a furat la materialele de construcţie, arată procurorii. În ambele contracte Ramb Sistem a folosit un strat de tartan de doar 4,5 milimetri, când contractele stipulau folosirea a 10 milimetri de tartan. Diferenţa a fost umplută cu material adeziv, însă banii încasaţi de la CJ Braşov au corespuns stratului de 10 milimetri”(Acesta era unul dintre capetele de acuzare la adresa președintelui suspendat al CJ Brașov, Aristotel Căncescu)

Vom reveni așa cum am promis și cu alte detalii picante din afacerile Consilprest și a unor persoane publice abonate la ”cantina de partid”.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...