Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Primăria susține că s-au îndeplinit toate cerințele pentru a se da drumul la căldură, Bepco susține contrariul

Reprezentanții Primăriei Brașov împreună cu cei ai Tetkron au semnat ieri cu producătorul privat Bepco SRL acordul de reluare a producției a agentului termic, ce include și termenele de eșalonare a datoriilor furnizorului. Totodată, cu această ocazie între Tetkron şi Bepco a fost semnat şi contractul actualizat de furnizare a agentului termic, viceprimarul Ciprian Bucur susținând că astfel au fost îndeplinite condițiile pentru furnizarea agentului termic.

„Practic, începând de astăzi sunt îndeplinite toate cele trei condiţii pentru deblocarea situaţiei. Reluarea furnizării agentului termic se va face în termen de 24 de ore de la înregistrarea de către GDF Suez a documentelor care atestă îndeplinirea celor trei condiţii, respectiv plata a 400.000 de lei către Bepco, semnarea contractului de furnizare între Tetkron şi Bepco şi semnarea acordului de furnizare între Municipiul Braşov, Tetkron şi Bepco. Sperăm ca mâine (astăzi – n.r.) să se reia furnizarea de gaz, şi cel târziu vineri toţi braşovenii să poată avea apă caldă şi căldură”, a precizat viceprimarul Ciprian Bucur. Și consilierul local Adrian Oprică, care a făcut parte din comisia de negociere cu Bepco a anunțat încă de luni că vineri se va relua furnizarea de agent termic, ținând cont că toate documentele vor fi puse la punct.

Gazul vrea să vadă cele 2,9 milioane de lei astăzi!

Acordului de reluare a producției de energie termică prevede în mod expres plata sumei de 7,6 milioane lei până la data de 30.10.2015. Reprezentanții Bepco au însă o altă variantă și susțin că de fapt nu s-a îndeplinit toate condițiile pentru a se putea relua furnizarea de agent termic. „GDF Suez nu va furniza gaz metan până când nu va primi de la noi suma minimă de 2,9 milioane de lei. La ora aceasta, avem 1,88 milioane de lei, din care 1,48 milioane de lei prin executarea silită a conturilor Tetkron, dar mai trebuie circa un milion de lei, până la concurenţa sumei amintite, astfel încât să fie îndeplinită această condiţie. Am înţeles că, după semnarea documentelor, acestea trebuie să ajungă totuşi la Prefectură, pentru a se putea face plata”, a susținut Bogdan Banu, reprezentantul Bepco SRL. Acesta a precizat că pentru a se relua furnizarea de agent termic este suficient ca Primăria să facă astăzi ordonanţarea de plată a celor 2,9 milioane, iar distribuitorul de gaz va relua alimentarea către Bepco, restul banilor urmând să fie virați până în 30 octombrie în conformitate cu prevederile acordului. „Dacă mâine (astăzi – n.r.) se anunţă ferm că se face plata vineri, se reia furnizarea de gaz chiar de mâine (astăzi – n.r.)”, a punctat Banu.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...