Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Naivitatea salvează România

Cred că-s sadică, că tot dau drumul la radio și frunzăresc netul să mă mai amuz puțin…

Cine crede că se va face primăvară cu o demisie, este prost de pute. Sau nu trăiește în România. Sau a uitat probabil că au mai fost demisii în trecut și iaca unde am ajuns. De aici nu trebuie înțeles că “să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica” – vorba lui Caragiale, care a fost un genial – ci că lucrurile trebuie gândite la rece și pe paliere diferite. Și că ar fi util să pornim de la lucruri simple, adică de la o auto-reflecție personală și modificările pe care eu vreau să le fac în primul rând la nivel comportamental. Știți voi, cele cu: nu mai dau șpagă, orice ar fi, nu mai accept funcționari care mă scuipă în față, nu mai accept să lucrez cu parteneri care nu au coloană vertebrală etc.

De exemplu eu vreau ca toți aștia de-s prin administrație în Brașov și Sibiu și sunt cercetați de DNA să fie în concediu fără plată până la finalizarea anchetelor. Nu vreau să le văd fața la evenimente din bani publici. Și mai vreau să nu mai folosim sintagma “societatea civilă” de fiecare dată când vrem să ne scoatem – se aude domnul Gantz? Bye-the-way vreau să știu și eu cine sunt reprezentanții acelei societăți civile, că mor de curiozitate…

Și mi-aș mai dori, dacă tot suntem un oraș mega turistic, restaurante în care chelnerii să-ți zâmbească cu gura până la urechi și gunoaiele curățate în zona turnurilor cetății.

Se aude acolo?

Claudia POPA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...