Controale de la Primărie. Este vizată publicitatea ilegală.

O serie de firme din Brașov nu au luat în serios prevederile Regulamentului de reclamă și afișaj adoptat de către Consiliul Local încă din 2006 și și-au făcut publicitate afacerilor de capul lor. Cele mai mari nereguli au fost semnalate pe strada 13 Decembrie, pe tronsonul dintre Onix și Făget, astfel că viceprimarul Ciprian Bucur a solicitat Poliției Locale derularea unor controale atât în ceea ce privește respectarea normelor de desfășurare a activității de publicitate, cât și dacă dețin acord de funcționare.

”În această zonă, în perioada 29 septembrie – 12 octombrie, au fost inspectate 12 magazine, verificându-se respectarea amplasării mijloacelor de publicitate și dacă dețin aviz pentru publicitate temporară ori respectă precizările din aviz și din documentația tehnică, act care stă la baza eliberării avizului. Aceste societăți își făceau practic publicitate agresivă prin amplasarea de bannere sau panouri de reclamă fără a avea vreo autorizație în acest sens”, a explicat viceprimarul. Mai mult, șase dintre magazinele controlate nu au aveau nici acord de funcționare, patru dintre acestea fiind sancționate cu câte 1.500 de lei, iar două au primit doar avertisment. ”De asemenea, în urma controlului, opt dintre firme au fost sancționate cu câte 1.000 de lei fiecare pentru publicitate stradală ilegală, conform HCL nr.635/2006 privind Regulamentul de organizare și desfășurare a activității de publicitate, reclamă și afișaj în municipiul Brașov. Astfel, valoarea totală a amenzilor aplicate de polițiștii locali se ridică la suma de 14.000 lei. Agenții au dispus, de asemenea, ca măsură complementară desființarea de îndată a mijloacelor de publicitate amplasate fără autorizație, precum și intrarea în legalitate, în termen de 30 de zile, cu privire la autorizațiile de funcționare în vederea desfășurării activităților comerciale”, a punctat viceprimarul.

Nereguli atât la pompe funebre, cât și la sex-shop

De asemenea, acțiunile de control în ceea ce privește publicitatea stradală agresivă au continuat și în perioada 19 – 26 octombrie 2015 pe Calea București, Carpaților, Gării și Toamnei, unde au fost controlate 17 magazine. ”Au fost aplicat zece sancțiuni, iar valoarea totală a amenzilor a fost de 10.500 de lei. Verificările polițiștilor locali au vizat societăți comerciale cu diferite domenii de activitate, printre care se numără: feronerie, servicii funerare, comercializare produse din tutun, telefonie mobilă, piese auto, mobilă, amanet/schimb valutar, ferestre/uși PVC, mașini-unelte uz gospodăresc, sex-shop și comercializare legume/fructe, produse alimentare și nealimentare”, a spus Ciprian Bucur, care a mai precizat că acțiunile de control în ceea ce privește publicitatea agresivă vor continua și în următoarea perioadă.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.