Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

”Societatea nu există!”

S-a liniștit și strada, piețele s-au golit, protestatarii, galeriile de fotbal, agenții mai mult sau mai puțin acoperiți, iscoadele partidelor, curioșii etc. s-au repliat, unii acasă, alții în cluburi, alții pe stadioane sau în ”obiective”…

Nu a fost mare lucru. Coaliția de guvernare, în frunte cu grobianul general al interesului național, s-a predat fără luptă. Faptul că România are cea mai mare creștere din UE nu se pune. Nici altele, bune sau rele…”Undeva”, bănuim unde, s-a decis schimbarea…

”Revuluția” COLECTIV, pe cadavrele unor nevinovați, pe suferințe imense, speculate cu cinism. S-a reintrat în starea de ”popor vegetal”, ceea ce mi-a adus aminte ce a spus, la un moment ”delicat”, Doamna de Fier, Margaret Thatcher, femeia cu ”privire de Caligula și buze de Marlyn Monroe:”

SOCIETATEA NU EXISTĂ!” Și de aici, ca să nu comentez eu, am trecut la unul dintre marcanții membri ai CFR (Council on Foreign Afairs), NICHOLAS MURRAY BUTLER, laureat al Nobelului, un om ale cărui ”ziceri” sînt citate și comentate – și confirmate – și astăzi. Butler definea cam așa ”societatea” care nu există:”

Oamenii se împart în trei categorii: un grup restrîns, care produce evenimente; unul ceva mai numeros, care urmărește ducerea la bun sfîrșit și supraveghează modul de realizare al evenimentului și, în fine, o majoritate care NU AFLĂ NICIODATĂ CE S-A PETRECUT ÎN REALITATE…”

Cam asta trăim noi, într-o țară în care sloganul iluminiștilor, ”Totul pentru popor dar fără popor” funcționează ”uns”…Noapte bună!

Eduard HUIDAN

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...