Anonymous avertizează: teroriștii ISIS vor încerca să atace duminică în cinci state simultan

Cu cateva zile in urma s-a dat informatii ca hackerii Anonymous au declarat razboi ISIS si au interceptat mesajele acestora. Mai nou ei sustin ca au spart o baza de date a celor de la ISIS de unde au aflat ca jihadistii planuiesc o noua serie de atacuri pentru duminica, 22 noiembrie. La o prima vedere s-ar zice ca atacurile nu vor mai avea loc daca tot sunt anuntate.

Numai ca, se stie, celulele teroriste odata puse in functiune nu mai pot fi oprite, asadar e alerta maxima in toate statele europene, dar si in SUA. Hackerii de la Anonymous au declarat razboi jihadistilor dupa atacurile de la Paris si au declansat „Operatiunea ISIS” prin publicarea mai multor date personale ale unor persoane suspecte ca ar face parte din organizatia terorista. Informatii despre mii de atacuri cibernetice si detalii care ii vizeaza pe jihadisti au fost dezvaluite online cu hashtag-urile #opISIS si #opParis.

Sambata, hackerii au anuntat ca ISIS pregateste opt atacuri pentru ziua de duminica, 22 noiembrie. Ei au publicat o lista de evenimente care vor avea loc in Franta, SUA, Italia, Indonezia si Liban ce vor deveni tinte ale jihadistilor. Printre acestea se numara un campionat de wrestling in Atlanta (SUA) si un concert de heavy metal la Milano (Italia). „Acesta este un avertisment catre cei care vor merge la vreunul dintre evenimentele de mai jos”, suna anuntul Anonymous, potrivit express.co.uk.

Iata lista:

• Cigales Electroniques with Vocodecks, RE-Play & Rawtor at Le Bizen (Paris)
• Concrete Invites Drumcode: Adam Beyer, Alan Fitzpatrick, Joel Mull at Concrete (Paris)
• Demonstration by Collectif du Droit des Femmes, group for women’s rights, (Paris)
• Feast of Christ the King celebrations (Rome/Worldwide)
• Al-Jihad, One Day One Juz (Indonesia)
• Five Finger Death Punch (Milan)
• University Pastoral Day (Holy Spirit University of Kaslik, Lebanon)
• WWE Survival Series (US)

Pana acum Anonymous a spart conturile de social media pe care le aveau presupusi jihadisti si a facut publice mai ales detaliile personale ale celor implicati in procesul de recrutare ISIS. Hackerii au facut publica o lista de conturi pe Twitter si site-uri pe care operaza jihadistii. Mai mult, Anonymous sustin ca au atacat cu succes mii de conturi de pe retele de socializare, iar mai multe site-uri pe care le-au identificat a fi asociate cu ISIS au fost distruse. De la debutul „Operatiunii ISIS”, Anonymous ar fi responsabil pentru eliminarea a peste 5.500 de conturi suspecte.

 

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.