Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Maurer a extins imperiul Avantgarden3 la Sibiu cu un BMW făcut „cadou” primarului din Șelimbăr

Procurorii DNA Alba susțin că omul de afaceri Simon Andreas Maurer i-a făcut cadou un BMW X6 fiului primarului Șelimbărului de la care ar fi cumpărat, prin interpuși, terenul de 100.000 de metri pătrațI pe care se dezvoltă acum complexul Avantgarden3 Sibiu. Terenul este situat la granița Sibiului cu Șelimbărul, iar cei care eliberează autorizații de construcție în zonă sunt reprezentanții comunei din județul vecin.
Potrivit acestora, terenul a fost achiziționat cu 12,7 milioane de euro de la interpușii și apropiații lui Daniel Maricuța, care reprezentau interesele acestuia și care, potrivit procurorilor DNA, a garantat „obținerea ulterioară a autorizațiilor necesare”. „Se poate observa că la alegerea suprafețelor de teren singurul criteriu de selecție a fost protecția totală din partea primarului Maricuța Ioan Daniel. Acest aspect se deduce din faptul că vizavi de parcelele achiziționate exista terenul numitului K.H., care deși era mai ieftin, potrivit martorilor nu a putut fi niciodată valorificat deoarece i s-a spus că niciodată nu va primi acolo autorizație de construire”, arată procurorii anticorupție.
Pentru că Maurer a cumpărat teren de la interpușii lui Maricuța, lucrurile au funcționat destul de rapid pentru dezvoltatorii ansamblului Avantgarden 3. Spre exemplu, Maurer Imobiliare a primit autorizația de construire pentru primul bloc la 25 de zile după eliberarea certificatului de urbanism, perioadă în mod evident prea scurtă pentru a obține toate avizele necesare, susțin procurorii. Aceeași primărie condusă de Daniel Maricuța a eliberat autorizația de construire fără toate avizele necesare și în cazul celui de-al doilea bloc ridicat în cadrul ansamblului în cauză, mai arată sursa citată. În fine, pentru cel de-al treilea bloc din ansamblu Maurer Imobiliare nici nu a mai așteptat autorizație de la Primăria Șelimbăr. „Cu toate acestea, au fost efectuate lucrări în valoare de 286.067,56 lei, au fost achitate integral de către cumpărători două apartamente și pentru alte 33 au fost încasate avansuri”, arată procurorii referitor la blocul B3 din ansamblul amintit.
Mai mult, terenul pe care a început ridicarea celui de-al treilea bloc nici nu era încă în proprietatea firmei Maurer Imobiliare când au început lucrările. „Faptul că cei de la Avantgarden construiesc fără a avea autorizație, încheind deja contracte de vânzare-cumpărare în imobilul nr. 3 era cunoscut de către Maricuța Ioan Daniel încă din luna octombrie 2014, aspect care rezultă din convorbirea cu reprezentantul D.”, arată procurorii anticorupție.

Un BMW X6, alb, pentru fiu

Pentru că a cumpărat teren la prețuri supraevaluate de la Maricuța prin interpuși, Maurer a beneficiat nu numai de protecție, ci și de sprijin din partea grupării constituite în jurul primarului, susțin procurorii. Astfel, viceprimarul Marius Grecu a intervenit pe lângă firme private sau instituții de stat pentru ca dezvoltarea ansamblului să nu întâmpine probleme, a descoperit DNA.
Potrivit aceleiași surse judiciare, Maurer I-ar fi făcut cadou, anul trecut, un BMW primarului Șelimbărului, mașina fiind înmatriculată pe o firmă la care Maricuța era asociat. Cel care conduce mașina este fiul primarului, susțin procurorii DNA. „Autoturismul a fost înmatriculat fără ca Maurer Imobiliare să fi efectuat demersuri în vederea recuperării sumelor de bani sau a autoturismului”, susține DNA Alba Iulia.
Omul de afaceri Simon Maurer nu a răspuns ieri la telefon pentru a își prezenta punctul de vedere cu acuzațiile aduse de procurorii DNA.

Ovidiu Vrânceanu – BizBrașov

Comentarii
Loading...