Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Braşovul are o patinatoare viteză, calificată pentru Jocurile Olimpice de Tineret

Patinatoarea viteză a Coronei, Mihaela Hogaş s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret, după ce a obţinut punctele necesare callificării, la Cupa Mondială de juniori din Groningen (Olanda) şi Berlin (Germania). Sportiva antrenată de Bogdan Stănescu a ocupat locul 21 în proba de 500m, în care a câştigat cele patru puncte de care avea nevoie pentru a merge la Olimpiadă. Aceste competitii au fost criterii de calificare pentru YOG 2016 (Youth Olympic Games) ediţia a doua.

Bogdan Stănescu (antrenorul Mihaelei Hogaş): ,,Competiţia a fost foarte dificilă pentru Mihaela, care a fost nevoită să concureze cu sportive mai mari decât ea. Rezultatul ei este cu atât mai mare cu cât, la doar 17 ani abia împliniţi, s-a luptat cu sportive experimentate din ţări care reprezintă forţe în patinajul viteză mondial, cum ar fi Olanda, Rusia, Japonia, Coreea, şi care au un buget enorm destinat patinajului viteză. În aceste condiţii, nu putem decât să fim mândri că o avem pe Mihaela Hogaş, calificată de Olimpiadă. Este o sportivă talentată, de care cu siguranţă se va mai auzi în patinajul viteză de performanţă”.

Cătălin Leonte (preşedinte secţie sporturi individuale Corona Braşov): ,,Mă bucur că lucrurile merg pe un drum bun şi iată, avem al treilea sportiv calificat la o Olimpiadă. După Ioan Achiriloaie şi Mihnea Olteanu a venit şi calificarea Mihaelei Hogaş, care ne demonstrează că la Corona am creat un sistem care duce la obţinerea performanţe. Munca depusă începe să dea roadele pe care le aşteptăm cu toţii, însă cu siguranţă nu ne vom opri aici, pentru că ne dorim foarte tare ca cei mici de la Corona să le calce pe urme acestora care au făcut pasul către competiţii de mare anvergură.”

Emilian Cernica (preşedinte club Corona): ,,A fost o bucurie să aflu că Mihaela Hogaş şi-a făcut baremul şi va merge la Olimpiadă. Asta dovedeşte că alături de antrenor a muncit enorm şi încep să se vadă şi rezultatele. Faptul că încă o sportivă de la Corona va reprezenta ţara şi Braşovul într-o astfel de competiţie, trebuie să reprezinte o mândrie pentru noi toţi. O felicit şi pe ea, la fel ca pe toţi cei care muncesc pentru atingerea unor astfel de performanţe. Ştim cu toţii ce muncă enormă e in spatele unei astfel de calificări.”

În luna decembrie, Mihaela Hogas va participa la campionatele naţionale de seniori unde are ca obiectiv clasarea pe podium, chiar dacă este încă junioară. La Olimpiada de Tineret, Mihaela Hogaş îşi doreşte clasarea în primele şase locuri. De asemenea, sportiva ţinteşte o clasare pe podium la concursurile internaţionale din ianuarie 2016.

Dorin Duşa

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...