DNA Brașov efectuează percheziții în dosarul retrocedărilor ilegale

Procurorii DNA au efectuat percheziții și la domiciliul directorului Evenimentului Zilei Dan Andronic, precum și la casa de vacanță a acestuia, în dosarul lui Remus Truică.  Andronic va fi dus cu mandat la DNA Brașov. Andronic ar fi implicat in dosarul retrocedarilor cu prejudiciu de 136 de milioane de euro în care este vizat Remus Truică.

La sediul DNA Braşov au mai fost aduşi omul de afaceri Lucian Mateescu şi Andrei Marius Marcovici, partener de afaceri cu Remus Truică. Prinţul Paul a fost internat la Spitalul Judeţean de urgenţă din Ploieşti pe secţia de Cardiologie după ce i s-a făcut rău în maşina cu care se îndrepta spre Braşov, unde era aşteptat la DNA. Potrivit unor surse medicale, prinţul Paul, care a ajuns astăzi la unitatea de primiri urgenţe a spitalului judeţean de urgenţă din Ploieşti, suferă de sindrom coronarian acut, o boală cardiacă.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Brașov, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2006 – 2015.

În cursul zilei de 09 decembrie 2015 sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. Procurorii DNA au descins și la domiciliul omului de afaceri Remus Truică, unde fac mai multe percheziţii. Ancheta penală îl vizează şi pe Prinţul Paul.

Acțiunea de astăzi ar putea avea legătură cu dosarul retrocedărilor ilegale, în care sunt implicați foștii deputați Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam.

Articol în curs de actualizare!

Citește și:

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.