Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Steak pe grătar cu ananas

Pentru 4 porții avem nevoie de :

  • Ceapă: 1 bucată mare
  • Ardei gras verde: 1 bucată mare
  • Mușchi de vită de calitate superioară: 4 felii (de exemplu vrăbioară, în total 750g)
  • Ulei: 2 linguri
  • Boia moderat iute: 1 praf
  • Ananas proaspăt: 1 buc
  • Sare, piper măcinat

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa și se taie în felii groase de 1-2 cm. Se curăţă ardeiul, se spală și se taie în fâșii de aproximativ 2-3 cm.

Se spală carnea și se șterge cu un șervet de hârtie. Se amestecă 1 lingură de ulei cu 1 praf de boia iute. Se dau feliile de carne pe ambele părţi cu acesta, apoi se acoperă și se pun la rece.

Între timp se taie capacul ananasului și se curăţă de coajă cu un cuţit tăios. Seminţele negre se scot cu vârful cuţitului. Se taie ananasul în felii groase de aproximativ 1 cm, iar cotorul se îndepărtează cu un cuţit special pentru ananas.

Se încinge grătarul electric sau pe cărbuni. Se pun pe grătar feliile de carne, alături de feliile de ananas, ceapă și ardei și se gătesc aproximativ 5-7 minute. Între timp carnea se întoarce o dată. Friptura se sărează și se piperează. Se potrivește alături de cartofi prăjiţi cu verdeţuri și salată.

Sfaturi utile:

Friptura poate fi preparată și într-o tigaie de teflon. Dacă folosiţi ananas din conservă, acesta trebuie scurs bine înainte de folosire. Zeama de ananas se păstrează, iar 2 linguri se toarnă peste ulei și se folosește la unsul cărnii. Alegeţi soiuri de ceapă mai puţin iuţi, cum ar fi ceapa albă sau roșie. Și ceapa obișnuită, mare este gustoasă.

Chef Guerrilla Cooking – Adrian Neag

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...