Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Aberația anului: Brașovul, la 50 de kilometri de titlul de Capitală Europeană a culturii!

Un (ne)cunoscut om de cultură brașoveană, specialist în parcuri industriale fără viitor, care a bîntuit și pe la Bruxelles, încearcă să justifice noua UMILINȚĂ pe care a cunoscut-o Brașovul – după răsunătorul eșec cu Olimpiada de Iarnă a Tineretului – prin faptul că ne aflăm – geografic! – prea aproape de…Sibiu.

Cică asta ar fi contat în alegerea celor patru orașe care merg mai departe! Dacă însă acest sfertodoct (o fi și sfertodoctor?) s-ar fi uitat pe hartă ar fi văzut că pe șosea diferența dintre distanța Sibiu – Cluj și cea Sibiu – Brașov este doar de vreo 50 km, mai precis 53.

Ceea ce nu reprezintă o cifră…astronomică și nici o problemă care să determine opțiunea juriului. Am scris în vară că, din nefericire pentru un Brașov căzut în mai toate clasamentele – nu mai insist – sînt cel puțin 4 orașe de pe lista participanților care îl devansează…

Au fost 4 dar dacă se prezentau la concurs TOATE orașele, mai mari, mai mici…

Despre FACTORUL UMAN, acest DD, om al lui Scripcaru, întrunind fericit toate apucăturile pedeliștilor deveniți peneliști, nu spune NIMIC. Produce o aberație iar acum nu-i mai rămîne decît să lanseze un proiect de mutare a brașovului cît mai departe de Sibiu, pentru ca SUCCESURILE să fie asigurate! „DICSTRACȚIA” nu i-a costat pe brașoveni „DĂCÎT” 150.000 de euro.

Eduard HUIDAN

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...