Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Cotlet de porc cu șorici la cuptor

Pentru 4 porții avem nevoie de:

  • Ceapă: 1 bucată mare
  • 1 kg cotlet întreg de porc
  • 4 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • 1 linguriţă piper și ienibahar boabe
  • busuioc
  • cimbru
  • rozmarin
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • 1 ardei gras
  • piper măcinat
  • morcov, pătrunjel, țelină

Mod de preparare:

Se pune cotletul împreună cu morcovul, pătrunjelul și țelina într-o oală, se acoperă cu apă și se dau la fiert maxim 30 de minute pentru frăgezirea șoricului. Se scoate cotletul, se usucă. Se va cresta foarte fin șoriciul fără să atingeți carnea. Se condimentează cu amestecul de busuioc, cimbru, rozmarin, boiaua, piper și sare. Se așază pe o tavă unsă cu puțin unt, se adaugă vinul, uleiul, ceapa tăiată rondele, piperul și ienibaharul boabeși ardeiul tăiat julien. Se pune la cuptorul încins (la 180 – 200 grade). Periodic se unge cu amestecul din tava. După coacere se va lăsa la „odihnit” 15 minute, apoi se feliază. Poate fi servit alături de cartofi, salata de varză murată, salată de ardei copți.

Poftă bună!

Chef Guerrilla Cooking – Rareș Petrescu

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...