Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Finalizarea proiectului “Program de educație prin artă pentru copiii romi”

Asociația Colors în parteneriat cu Asociația Community Aid Network (CAN) a implementat în perioada decembrie 2014 – decembrie 2015 proiectul “Program de educație prin artă pentru copiii romi”. Proiectul se derulează în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” și este finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României. Valoarea grantului este de 50934 EUR.

Obiectivul general al proiectul a fost de a crește accesul copiilor romi din zona Săcele, jud. Brașov la programe educațional-culturale din aria artelor vizuale.

Beneficiarii direcți au fost 408 copii romi din Săcele – Gârcini, 16 tineri voluntari interesați de animație socio-culturală din jud. Brașov și 16 profesioniști din domeniile educațional și cultural, care desfășoară activități profesionale în zona Săcele.

Rezultatele obținute în cadrul proiectului :

 • 4 mini-tabere, 4 ateliere de empowerment cultural și 2 tabere rezidențiale de arte vizuale de 6 zile,
 • 408 copii romi participanți la atelierele și mini-taberele desfășurate la Săcele, 100 de copii romi participanți la taberele rezidențiale desfășurate la Ocna Sibiului,
 • 1 curs competențe de exprimare culturală acreditat ANC,
 • 16 animatori socio-culturali și 16 profesioniști cu competențe în exprimare culturală, cu contracte de voluntariat, planuri de învățare și planuri de activități aferente,
 • 10 zile de curs rezidențial la Păltiniș și 12 sesiuni de mentorat,
 • 8 metode folosite din zona artelor vizuale,
 • 2 conferințe de presă, 3 comunicate de presă și minim 20 de articole,
 • 50 de afișe, 500 flyere, 2 rollup, 180 tricouri, 1 site,
 • 1 broșură electronică și 1 film scurt cu rezultatele proiectului,
 • 1 expoziție cu minim 50 de produse realizate de copiii romi în domeniul artelor vizuale (dintre care două pânze de 10 mp fiecare) vernisată la Coresi Shopping Resort și 4 ateliere interactive,
 • 4 întâlniri de management și rapoartele aferente.

De asemenea mesajul transmis de materialele finale ale proiectului este că arta este pentru oricine și este o modalitate nonformală de a schimba oameni și comunități.

În cadrul evenimentului final de încheiere care a avut loc aseară, fiind găzduit de Muzeul Casa Mureșenilor a fost prezentat filmul scurt cu rezultatele proiectului și testimoniale de la participanți și voluntari. De asemenea voluntarii profesioniști în educație și cultură au avut ocazia de a primi certificatele din cadrul programului de formare și voluntariat dedicat și cei mai activi voluntari din proiect au fost premiați cu premii în materiale.

Mai multe informații despre proiect găsiți pe educatieprinarta.plinideidei.ro, de unde puteți descărca și broșura cu metodele folosite.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...