Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Marele Alb

karlaConstat nu tocmai plăcut impresionată, că deși nu trăim într-o lume monocromă, în care natura însăși înseamnă viață, iar viața este culoare, că multe decoruri și amenajări interioare sunt predominate de alb.

Non culoare în esență, este cel mai des folosit în amenajarea spațiilor ”curate” (băi, bucătării), acolo unde orice mizerie pate fi văzută ușor și ștearsă. Albul reflectă perfect lumina, dând impresia de spațiu mărit și de aceea majoritatea tavanelor sunt albe. Efectul psihologic obținut este acela de prospețime și curățenie. Lumea îl asociază cu diferite senzații: liniște, curățenie și un spațiu aerisit. Dă claritate mentală, încurajează îndepărtarea obiectelor nedorite, evocă puritatea gândurilor și acțiunilor, atmosferă romantică și ajută la noi începuturi.karla1

Dar ceea ce văd ochii nu este doar un alb, ci o întreagă paletă de culori care produc diverse efecte, în funcție de cum sunt folosite și de gradul de luminozitate naturală a încăperii. Alburile reci au subtonuri albastre, verzi și gri și le simți ca fiind banale, apăsătoare și fără viață. Alburile calde însă, au subtonuri de beige, galben și piersică, ce crează astfel, o imagine fină și romantică, ușor de ”ucis” în cazul unor asocieri incorecte cu alte obiecte și a unui iluminat neadecvat.

Vrei o imagine modernă, tăioasă, liberă și cu siluete îndraznețe? Optează pentru alburi luminoase și reci, alege mobilier și alte elemente cu linii simple și suprafețe fine. Finisează cu oglinzi, sticlă și accesorii metalice.

karla2Dorești o atmosferă romantică? Mergi cu tonuri calde de alb gălbui, cremos, texturi aerate, multe detalii (dantele, lână, porțelan neglazurat, marmură). Mobilierul vintage, vopsit în alb este o variantă potrivită.

În orice caz, secretul unei camere albe stă în două principii importante: textură și alăturare. Textura dă caracter și îmbogățește spațiul, iar alăturarea tuturor obiectelor pe un fundal monocrom alb este linia fină dintre design și kitsch.

KARLA TITILEANU – decorator

https://www.facebook.com/ChicAmbient

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...