Alianța PSD – UNPR rămâne incertă

Majoritatea filialelor PSD nu vor o candidatură alături de UNPR în alegerile locale şi parlamentare, un motiv fiind imaginea proastă a UNPR, dar şi rezultatele unor sondaje care arată că PSD poate obţine mai multe voturi candidând singur, potrivit unor surse social-democrate, citate de Mediafax.

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a cerut şefilor de organizaţii să prezinte, în şedinţa CExN de la finalul lunii ianuarie, când se va stabili politica de alianţe a partidului, o analiză cu privire la cooperarea cu UNPR. Şefii locali vor trebui să se consulte cu organizaţiile lor, inclusiv cu membrii simpli de partid, pentru a veni peste două săptămâni cu un răspuns clar. Cu toate acestea, potrivit unor surse social-democrate, marea majoritate a şefilor de organizaţii s-au decis deja împotriva unei alianţe cu UNPR la viitoarele alegeri, părerea fiind împărtăşită şi de către conducerea centrală a partidului.

Potrivit surselor citate, liderul UNPR, Gabriel Oprea, insistă cu formarea unei alianţe, existând deja o serie de discuţii directe cu Liviu Dragnea. În schimb, liderul PSD a declarat public că nu va mai discuta cu Gabriel Oprea acest subiect până în momentul în care social-democraţii nu iau o decizie, iar UNPR va trebui să accepte oricare va fi decizia PSD.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.