Deputatul Maria Grecea pledează cauza copiilor despărțiți de familie în Norvegia

În perioada 18 – 22 ianuarie 2016, deputatul PNL Maria Grecea va face parte din  delegația formată din membri ai Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, pentru a discuta cazul familiei Bodnariu.

Pe parcursul acesteia, parlamentarii români vor lua parte la întâlniri cu omologii din Parlamentul norvegian, cu membri ai Guvernului, dar și cu reprezentanți ai Protecției Copilului din Norvegia.

”Încă de la apariția acestui caz, am fost şocata de măsurile impuse de statul norvegian, pe care le pot cataloga ca fiind cel puțin absurde. Deși nu este membru al Uniunii Europene, Norvegia trebuie să respecte drepturile fundamentale ale cetățenilor români. Oare cum se poate declara un stat democratic o țară în care religia este pur și simplu călcată în picioare ? România, prin instituțiile fundamentale, are datoria să-si apere cetățenii, indiferent de statul în care aceștia se află temporar. Consider că trebuie să depunem toate eforturile pentru a determina autoritățile norvegiene să respecte drepturile familiei Bodnariu, care trăiește în prezent o adevărată dramă”, a declarat Maria Grecea.

Cazul Bodnariu nu este unic! În anul 2012, atunci când Marius și Claudia Rădulescu, doi soți care au rămas fără cei cinci copii preluați de autoritățile norvegiene.

”Totodată, sunt nemulțumită și de modul în care Ministerul Afacerilor Externe a acționat si in alte cazuri similare familiei Bodnariu, limitându-se să declare că, la nivel bilateral, nu există instrumente juridice care să permită cooperarea judiciară pe marginea acestor cazuri. Mai mult, în toata perioada în care Norvegia a refuzat României cererile de repatriere, nu a autorizat vizitarea de catre autoritățile române a copiilor luați din familii,  Ambasada Romaniei la Oslo, anunţa relaţiile excelente între Norvegia şi România. Avem dovada pe site-ul Ambasadei, din 21 noiembrie 2014!!! Ca mamă, sunt profund îndurerată de situația familiilor care își pierd copiii datorită abuzurilor comise de Barnevernetul norvegian. Atât familia Rădulescu (formată în totalitate din cetățeni români), cât și familia Bodnariu ( familie mixtă, româno-norvegiană) demonstrează eșecul social al unui stat care s-a îndepărtat de valorile creștine, de morală, de Dumnezeu. Oare în ce mediu vor fi crescuți și educați acei copii care au fost îndepărtați de familiile lor ?”, precizează Maria Grecea.

În Norvegia vor fi întâlniri cu familia afectată, cu vecinii, şi va exista şi o întâlnire cu autorităţile locale după care vor fi întrevederi cu demnitarii din Oslo.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.