Unul din patru smartphone-uri vândute în noiembrie a fost produs sub brandul Allview

Compania braşoveană Visual Fan, care comercializează diferite gadget-uri sub brandul Allview, a revenit în luna noiembrie a anului trecut pe al doilea loc pe piaţa locală de smartphone-uri după ce a vândut aproape 25% din telefoanele inteligente achiziţionate la nivelul întregii industrii.
„În luna noiembrie 2015, când vânzările la nivel naţional s-au ridicat la 400.000 de unităţi, un client din patru a optat pentru brandul românesc Allview în alegerea unui device. Allview este al doilea jucător din România, cu un total de 95.000 de unităţi vândute în respectiva perioadă“, conform datelor Allview.
Visual Fan a ajuns la un business de 280 de milioane de lei, de 30 de ori mai mare în raport cu anul 2011, dar căzuse un loc în topul vânzărilor din România în luna august a anului trecut, când chinezii de la Huawei au trecut pentru prima oară pe locul al doilea. Huawei raportase pentru perioada ianuarie-august vânzări de 180.000 de unităţi, care plasau compania pe locul doi după Samsung şi înaintea Allview.
Revenirea Allview pe locul doi în noiembrie, o lună importantă pentru vânzări în condiţiile în care marii retaileri şi operatorii de telefonie mobilă organizează evenimentul de shopping „Black Friday“, va ajuta compania să-şi păstreze poziţia secundă pe piaţă la nivelul întregului an 2015. „Activăm într-un domeniu extrem de dinamic, cu jucători noi care se luptă să satisfacă exigenţele clienţilor. Cu toate acestea, am reuşit să ne consolidăm locul al doilea în piaţă pe parcursul întregului an 2015“, a declarat Lucian Peticilă, general manager şi acţionar majoritar al Allview. În luna noiembrie vânzările Allview au crescut cu 50% în raport cu luna precedentă, a adăugat el, fără a oferi alte detalii.
Piaţa de smartphone-uri, evaluată la aproximativ 3 milioane de unităţi pe an în România, este dominată puternic de sud-coreenii de la Samsung, lupta la nivelul industriei ducându-se momentan pentru următoarele locuri. Allview, care a alimentat foamea românilor de smartphone-uri şi tablete ieftine, a reuşit în doar câţiva ani să ajungă la afaceri de aproape 300 de milioane de lei pe an şi să ajungă şi să păstreze locul al doilea pe piaţa locală de telefoane inteligente.
Ascensiunea Allview până pe locul al doilea diferenţiază România de alte ţări, unde primele locuri din topul vânzărilor sunt ocupate exclusiv de marii jucători internaţionali. Dispozitivele comercializate de Visual Fan sunt produse în China, însă compania are pe plan local o echipă de ingineri care lucrează la dezvoltarea produselor şi la personalizarea sistemului de operare Google Android.
În anul 2014 compania a vândut aproximativ un milion de tablete şi smartphone-uri, de patru ori mai multe decât în anul precedent, conform informaţiilor anunțate de producător. În urmă cu şase ani, compania braşoveană vindea circa 20.000 de telefoane mobile pe an, cifra de afaceri înregistrată în 2010 fiind de circa 2 milioane de euro. Allview estima pentru 2015 o cifră de afaceri de 303 milioane de lei, în creştere cu 10% faţă de anul precedent.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.