Câinele moare de drum lung…

Un site care își propune să se ocupe și de viața politică a Transilvaniei a publicat un articol care mă are în prim-plan într-o manieră nereală. Având în vedere faptul că nu m-a întrebat, dar și pentru a lămuri pe toată lumea, vreau să fac câteva precizări. Prima precizare: nu susțin persoane, ci proiecte. Brașovenii s-au săturat de persoane” care le vor binele, dar nu fac nimic pentru ei, iar clasa politică actuală, dominată de feudali, își cântă prohodul.

A doua precizare: este adevărat, sunt prezent în media cu articole și apar des la televizor (pentru că sunt invitat și întrebat!). Dar prezența mea în spațiul public nu este legată de apartenența la vreun partid politic, oricât de mult ar vrea autorul articolului cu pricina să sugereze. Sunt consilier local, am fost ales de brașoveni în această poziție, am o responsabilitate față de comunitate.

A treia precizare: dacă jurnalistul necunoscut mi-ar fi analizat activitatea publică, ar fi putut constata cu ușurință că partidul în care nu mai dețin nicio funcție are adesea o abordare diferită de a mea. Cine nu a înțeles că interesul comunității transcede interesul politic n-a înțeles nimic, nici nu are rost să mai comentez.

A patra precizare: jurnalistul mai spune că nu vreau să părăsesc partidul care m-a consacrat”. Aici vreau să spun doar atât: în toate partidele sunt oameni faini, serioși și muncitori, care au pus osul la bătaie în campaniile electorale. Le-am mulțumit și le mulțumesc încă o dată celor care au muncit cot la cot cu mine. I-am respectat, îi respect și îi voi respecta mereu. Acești oameni sunt cei care dau viață oricărui partid, iar cei care au profitat de munca celor onești sunt acum la stadiul ultimelor zvârcoliri. Mai mult nu am de spus, pentru că mama m-a învățat că noi, brașovenii, suntem respectuoși și nu dăm din casă”.

Închei spunând că, din respect pentru cei care ajung pe site-ul său, îi stau autorului la dispoziție pentru un interviu lămuritor. Cu această ocazie poate că își va declina identitatea.

Nu era mai simplu – ca să nu mai spun deontologic – să întrebe înainte să tragă concluzii greșite?

Cătălin LEONTE

Comments

comments

One thought on “Câinele moare de drum lung…

  • Jan 26, 2016 at 8:09 pm
    Permalink

    Unde ai fost leonte inainte sa se vada la orizont campania electorala? Brusc iti pasa de chestii?!

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.