,,Pepiniera sporturilor de iarnă este în zona Brașovului”

În această perioadă, la Cheile Grădiștei se desfășoară întrecerile Campionatului Mondial de biatlon, pentru juniori și tineret. Este pentru a doua oară, când stațiunea sporturilor de lângă Brașov, este angrenată într-o astfel de provocare, după ce, vara trecută a organizat Campionatul Mondial de biatlon pe role. Așadar, meleagurile brașovene sunt solicitate acum pentru o nouă provocare, de data aceasta legată de o competiție majoră, dedicată sporturilor de iarnă. La competiție participă peste 700 de sportivi și oficiali, din 39 de țări, de pe cinci continente, întrecerile urmând să se încheie în 2 februarie.

La festivitățile de deschidere a competiției a fost prezent și ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, care a apreciat efortul organizatorilor, subliniind importanța Brașovului, legată de sporturile de iarnă și, în special, a creșterii tinerilor, în acest spirit: ,,Am mizat mereu pe experiența și pe mobilizarea autorităților brașovene, pentru organizarea unor competiții de o asemenea amploare. Așa s-a întâmplat și acum și sunt convins că, săptămâna viitoare, când vom trage linie, vom vedea că aceste întreceri au fost un succes.  Să nu uităm rolul Brașovului în sporturile de iarnă și de faptul că aici este pepiniera acestor discipline, pentru că de aici s-au format sportivii valoroși. Este un merit al celor care trudesc pe tărâmul sporturilor de iarnă“.
Mai trebuie precizat că bugetul organizării acestor întreceri a fost de 2 milioane de lei, asigurați preponderent de minister și de proprietarul bazei sportive Cheile Grădiștei, Ovidiu Gârbacea.

Stațiunea sporturilor Cheile Grădiștei nu va cunoaște în acest an doar emulația legată de această competiție, urmând să găzduiască luna viitoare și probe din ,,mondialele“ de Combinată Nordică, o viitoare provocare de amploare. Dacă mai precizăm că la începutul lunii martie, la complexul de pe Valea Cărbunării din Râșnov se vor desfășura întreceri contând pentru Cupa Mondială feminină de sări-turi cu schiurile, avem dimensiunea implicării meleagurilor brașovene, în desfășurarea unor mega întreceri.

Dorin DUȘA

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.