Cât va cheltui Brașovul în 2016 pentru asfaltări, curățenia străzilor și amenajarea spațiilor verzi

Sumele alocate pentru gospodărirea orașului au fost tăiate la anumite capitole și suplimentate la altele, în funcție de necesitățile municipiului Brașov, în conformitate cu propunerea de buget pe 2016 care a fost supusă dezbaterii publice la finele săptămânii trecute. Astfel, suma propusă pentru amenajarea și reparația de străzi este de 61,6 milioane de lei, față de 67,74, cât fusese suma propusă pentru 2015. Bugetul alocat acestui capitol a scăzut considerabil în ultimii ani. În 2014, pentru străzi fuseseră alocate 67,74 milioane de lei, în 2013, 76,9 milioane de lei, iar în urmă cu patru ani, 95,5 milioane de lei. Tot la acest capitol pentru 2016 se mai adaugă 18,35 milioane de lei pentru rambursarea creditului pe care l-a contractat acum aproximativ 10 ani Primăria Brașov pentru reparația unor artere din municipiu.

Pentru plata iluminatului public și reparații suma propusă este de 18 milioane de lei. Anul trecut, suma totală de la acest capitol a fost ceva mai mare, de 18,96 milioane de lei, respectiv 8,5 milioane de lei pentru plata energiei electrice aferente iluminatului public și 10,46 milioane de lei pentru reparațiile curente și întreținerea sistemului de iluminat din oraș, față de numai 5,7 milioane de lei în 2014.

Mai mult pentru spații verzi, mai puțin pentru salubritate

Pentru întreţinerea grădinilor publice, parcurilor, zonelor verzi şi de agrement sunt propuse a fi alocate în acest an 14,1 milioane de lei. Anul trecut, per total la acest capitol propunerea de buget a fost de 12,1 milioane de lei, dar, în total, în conformitate cu ultima execuție bugetară pe 2015, s-au cheltuit 13,26 milioane de lei. Nu în ultimul rând, suma propusă pentru asigurarea lucrărilor de salubritate și de deszăpezire de pe străzile Brașovului este în cuantum de 27,7 milioane de lei. Anul trecut, la acest capitol s-au cheltuit 29,78 milioane de lei. Alte 1,18 milioane de lei sunt propuse a fi alocate în acest an pentru canalizare și colectarea apelor pluviale, urmând să fie efectuate unele investiții în rețeaua de canalizare stradală.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.