Hai să mergem la curve!

Îi înjurăm, îi aplaudăm, îi contestăm sau îi ridicăm pe un piedestal de parcă ar fi superoameni. Greșeala este a noastră și din cauza greșelii noastre repetate au ajuns să fie un fel de personaje care se cred mai presus de orice și oricine. De obicei, corpul fizic se află printre noi. În schimb mintea le-a plecat demult la plimbare. Și totuși, cine sunt aceste personaje care se cred mai presus de noi și nu din rândul nostru al muritorilor?

Unii le zic politicieni, alții îi numesc curve. Eu le spun oameni care vor sa facă sex murdar! Sex murdar cu acordul nostru, într-un cadru legislativ bine determinat ca reprezentanți ai noștri și având girul nostru. Și când am afirmat toate acestea mă gândesc la figurativul curvă, și la înțelesul cuvintelor: domn, doamnă și politică. Clasicul dicton al lui Vasil Tolevski, scriitor macedonean, prin care spunea că a auzit că „politica e curvă“, a fost și o să rămână de actualitate. Ce se întâmplă în cazul în care cei care participă de bunăvoie la actul sexual consimțit, nu sunt persoane educate și nu văd mai mult decât propriul prohab sau, în cazul femeilor propriul pantof?! Vă spun eu: apar în fiecare zi, idei care mai de care mai aberante.

Ca o paranteză, cred că este un act sexual unic în istoria omenirii și a tuturor țărilor: ei curvăsăresc și curva (politica, sistemul, statul) plătește din banii noștri. Cândva se televizau ședințele parlamentare sau ale consiliilor locale. Lungi timpi de antenă și de foarte multe ori plictisitori. Atunci nu le vedeam rostul. Astăzi, a ajuns să îmi fie dor de mascaradele alea. Legi sau hotărâri care nu au legă- tură cu societatea, decât în mintea celor care le inițiază, interpelări parlamentare care sunt făcute doar ca să fie bifate pe o hârtie ce ulterior fluturată în fața electoratului să prezinte o activitate fructuoasă în următoarea campanie. Și câte și mai câte!

Singurele modificări legislative care au legătură cu viața noastră sunt și cele care ne afectează: noi biruri, noi modalități de a ne reduce la tăcere și a ne băga pumnul în gură nouă celor mulți. Nu și lor, celor care practică și doresc cu toate puterile să practice una din cele mai vechi meserii din lume. Ei doar ini- țiază și votează împotriva celor ce îi plătesc. Cu mici excepții votul lor li s-a întors împotrivă. Eșecul, în loc să îi descurajeze i-a ambiționat. Adevărați campioni, adevărați învingători. Se tot luptă cu noi și din când în când ne mai trag și câte o limbă, doar, doar le mai dăm un vot. Iar, limba asta e plină de cv-uri curate și pure ca o fată mare, gata de pețit.

După cum știți, sfârșitul de săptămână a fost plin la Brașov pe plan politic. Nu e momentul sa îl comentez. Există alții care să o facă. Competiția asta a rezistenței candidaților a pierdut startul. Nici o formațiune politică nu are ceva unitar, ceva concret. Totul se reduce la bârfe, can-can-uri, șoapte „pe surse“ și mulți alți lingăi din noua genera- ție. Ăia care umplu pagini virtuale cu materiale exclusive, declarații ale curvarilor cu statut de politician.

Generația asta de lingăi trebuie sa trăiască și în puține cazuri să dea și altora niște bănuți care se vor duce în coșul zilnic al înfometatului cu o altă titulatură importantă: ziarist! Iar banii cu care sunt plătiți vin tot de la noi: prin consilii județene, locale, fonduri ale partidelor, susținători și prin multe alte căi mai mult sau mai puțin legale. Un vortex din care societatea noastră nu mai vede portița de scăpare. Nu vă gândiți că suntem unici în lume. Aproape peste tot se întâmplă asta. Lingăi și curve există peste tot dar, acolo, „peste tot“ există și verticalitate care să combată cele două clase preponderente în universul mediatic. Totodată, privind din alt unghi evenimentele politice din oraș mi-am dat seama că, nu am ce comenta deocamdată. Bătălia este mare și are alte ținte, așa cum am mai spus-o în alt material. Locomotivele de data aceasta pe plan local, vor fi deputații și senatorii și după caz, chiar Președintele. Din păcate, această locomotivă a devenit un handicap pentru moment.

Revenind la deputații și senatorii locomotive implicate puternic în noul tip de campanie electorală pentru alegerile locale, începând cu următorul număr voi dedica o analiză a activității acestora. Inevitabil, mă voi ocupa și de partide și alianțe. Teoretic, România la începtul anului trecut avea o populație de 22. 279.000 de persoane si conform Biroului Electoral Central, în 2012, la vot au fost așteptați aproximativ 18.313.440 de votanți. Au fost votați președinții a 41 de consilii județene, 3.187 de primari, 1.338 membri ai consiliilor județene și 40.311 de membri ai consiliilor locale. Adică, 44 877 de aleși locali. De asemenea, la alegerile generale românii au ajuns să fie reprezentați de 588 de putori, în mare majoritate traseiști și/sau penali, aici întrând și femeile, bineînțeles. Anul acesta, vom vota doar 466 de fețe noi și mai multe femei, după mințile unora. Cu 5% mai mult peste sfertul din întreg este cu adevărat mai mult decât nimic! Cred că, pe oricine care mai merge la vot, îl interesează activitatea celor pe care i-a votat sau îi va vota.

De asta, m-am gândit că, un alt punct de vedere, nestatistic (datele alea nu spun mare lucru) ar fi nimerit acum la începtul acestui an aglomerat pentru politica mioritică. Și pentru mine, doamnele vor avea întâietate la mica mea analiză.

Ona ȘTEFÂRȚĂ

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply