Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

PER Braşov și-a ales conducerea și a prezentat programul politic

Sâmbătă 30 ianuarie, a avut loc Conferinta Judeţeană a Partidului Ecologist Român. A fost ales Biroul Permanent Judeţean al Filialei Braşov, care a fost validat de Preşedintele Partidului Ecologist Român, domnul Dănuţ Pop prezent la lucrările Conferinţei, alaturi de preşedintele executiv, Cătălin Nămăescu. „Mulţumim tuturor colegilor care s-au alăturat demersului nostru politic, tuturor simpatizanţilor care ne încurajează si care au înteles ca ecologismul este singura doctrină politică care mediază raportul Om – Natura într-un mod eficient“, a spus Dănuţ Pop. Preşedinte al Filialei Judeţene a fost ales domnul Ionel Goidescu, fost Primar al oraşului Predeal, deci un cunoscător al domeniului administrativ. Funcţia de Primvicepreşedinte a fost ocupată de făgărăşeanul Nicolae Postolache, profesor de geografie, un ecologist practicant prin profesie, cu experienţă managerială în domeniul educaţiei. Alături de cei doi au fost aleși vicepreşedinţii, coordonatorii de organizaţii municipale, orăşeneşti sau comunale. În perioada următoare vor fi validați candidații la funcțiile din administrația publică locală. Este clar că Partidul Ecologist Român devine un partid politic tot mai vizibil la nivelul judeţului Braşov şi, cu siguranţă, va avea un cuvânt de spus la viitoarele alegeri.

Cu această ocazie s-a prezentatat Programul Politic al Partidului Ecologist Român şi Programul de măsuri, fiind menţionate în mod expres valorile promovate de Partidul Ecologist Român:

  • PER consideră recunoașterea și aplicarea regulilor dezvoltării durabile ca pe un factor esențial al creșterii economice și o condiție principală a unui climat social echilibrat și constructiv.
  • PER crede cu tărie că fiecare român merită să aibă un cuvânt de spus în deciziile care îl privesc, prin urmare vom lucra pentru a spori participarea cetățeanului la toate nivelurile de guvernare, locală sau centrală.
  • PER consideră că societatea românească trebuie să conștientizeze importanța echilibrului ecologic, să învețe să trăiască în limitele ecologice, în așa fel încât genera- țiile viitoare să beneficieze și să nu sufere de pe urma practicilor generației noastre.
  • PER consideră că este necesară o modificare de structură în ceea ce privește reformarea  sistemelor publice și nu doar redimensionarea lor, repoziționarea administrației în procesul descentralizării și nu doar simpla manipulare instituțională, refacerea filosofiei fiscal-bugetare și nu doar asigurarea echilibrelor macroeconomice.
  • PER pune la baza ecologiei politice principiile libertății, ale inițiativei private, ale competiției corecte și ale garantării proprietății Opțiunea  politică a PER este: stat de drept și eco-capitalism. Aceasta înseamnă respect față de principiile echilibrului și controlului reciproc al puterilor în stat, ale apărării libertăților individuale și ale încurajării dezvoltării eco-capitalismului sub toate formele sale: uman, industrial, financiar, tehnologic, cultural ori funciar, în scopul creșterii bunăstării  românilor, dar numai în condițiile protejării mediului și cu respectarea principiului dezvoltării durabile.
  • PER consideră că este necesară o activitate politică de redimensionare a rolului statului prin întărirea rolului său ca garant al drepturilor constituționale și al bunei funcționari a piețelor.
  • PER consideră că principalul mijloc de modernizare și de ridicare a nivelului de trai îl constituie  efortul propriu-național prin valorificarea potențialului intern, lărgirea și perfecționarea pieței interne, ridicarea nivelului de educație și încurajarea inițiativei antreprenoriale a capitalului autohton.

Ionel GOIDESCU, Preşedinte PER Filiala Braşov

Material publicat și în ediția print: 

http://gazetabrasovului.ro/wp-content/uploads/2016/02/Gazeta-Brasovului_nr_07_5-11-februarie-2016.pdf

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...