Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Tu Ti Tu Tu Tu Tu

Întâmplarea face că citisem pe net o postare foarte pertinentă despre mâncarea stradală din Braşov, asta după ce văzusem un documentar despre exact acelaşi subiect, dar din alt oraş, altă ţară, altă planetă. Și atunci când îţi atrage cineva atenţia, brusc devii conştient de ce se întâmplă în jurul tău. Și la o scurtă plimbare prin centru i-am dat dreptate autoarei postării de pe net.

În Braşov nu există conceptul de street food. De ce? Vedeţi că e o clădire mare vis-a-vis de Modarom, peste parc. Întrebaţi acolo. Dar să nu fac polemici. Avem 3 căruţe vagon din care se serveşte vin fert, chiurtoşi, ceva covrigi şi gomboţi. Buuun! Dar zacuştile, ciorbele de salată, fleicile şi langoşii? Nexam. N-avem street food. Tot turistul şi plimbăreţul trebuie musai să stea la restaurant. Avem exemple sute, de ce înseamnă tradiţie culinară în alte tări, de bucuria cu care se găteşte pe stradă, de aromele care se întrepătrund de la o gheretă la alta. Bucuria comercianţilor care muncesc nu doar la crearea unui meniu original, cât şi la realizarea unei rulote sau camion cât mai atrăgătoare, astfel încât lumea să fie atrasă de un concept complet şi complex. Ai să vezi rulotele cu un design specific salatelor, îmbrăcate complet în gazon.L’Aubergine Caravan

Cele din care se serveşte cafea, care arată a espressor gigant, caşcarabetele cu gogoşi gigant sau tacos. Camioanele de îngheţată, extrem de atrăgătoare în cromatica lor, după care aleargă toţi copiii. Și ideile pot curge fără oprire. Și-aşa l-am descoperit pe Leo, un tânăr braşovean care anul trecut şi-a pus ideea în practică, evident nu în Braşov, ci în Olanda. A cumpărat o rulotă veche şi a transformat-o în ceea ce azi este atracţia evenimentelor culinare din ţara morilor de vânt. Biata rulotă a devenit L’Aubergine Caravan, o godină ambulantă în care Leo găteşte pentru alţii, langoşi, chiurtoşi şi tot felul de specialităţi din vinete, evident. Și-uite aşa, succesul vinetei gigant este asigurat. În alt oraş, în altă ţară, pe altă planetă.

Karla TITILEANU – decorator

https://www.facebook.com/ ChicAmbient

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...