Amor ghebos

nita_cancescu_scripcaruLa Brașov, partidele vor conviețui întotdeauna pașnic, chiar dacă din când în când, doar de amorul artei și pentru justificarea în fața mai-marilor de la București, liderii politici se vor mai scuipa din când în când. Așa s-a făcut în fiecare an, la fiecare alegeri. Băieții se adunau la o masă, stabileau cine trebuie să fie câștigătorul, iar mai apoi mizau toată suma pe băiatul acela.

De aceea am ajuns să avem propuneri hilare la funcția de primar, gen Răzvan Popa sau Adrian Oprică. Jocurile sunt făcute pentru actualul primar, care, dacă nu pățește nimic rău în următoarele două luni, așa cum se aude, ar urma să candideze independent și să zdrobească atât PNL-ul, cu un candidat mascaradă, cât și PSD-ul cu un candidat extrem de amuzant.

Dar dacă se întâmplă ceva rău, PNL îl va scoate la rampă pe Adrian Gabor, un candidat nu atât de rău pe cât sună, dar ceva mai descurcăreț decât Oprică. Și cu ceva experiență de viceprimar, iar acum cu ceva acțiuni în plus în ochii publicului ca vicepreședinte al CJ Brașov. Și omul actualului primar, că nu se cade să scoatem candidați din afara liniei impuse.

Că tot veni vorba de CJ, aici doar PNL pare să își fi fixat un candidat țintă pentru președinție, pe Adrian Veștea, primarul din Râșnov. Asta deși se vorbea inițial de Claudiu Coman, omul care a peluat conducerea de la fostul președinte, plimbat puțin pe la DNA din cauze strict terapeutice. În sensul că în acest fel se tratează foamea de șpăgi. Iar unii de prin CJ începuseră să ia proporții din cauza acestei boli autoimune. Dar nu a fost să fie, pentru că domnul cu foamea este liber, umblă, are telefon și poate suna pe cine are el chef. Chiar și pe cei care votează candidatul la șefia CJ. Și să le mai și spună să nu voteze cu nu știu cine că nu a stat drepți, nu a dat „sărut mâna“ la timpul potrivit și nu a fost entuziast la propunerile terapeutice ale omului plimbat de DNA.

Și acum, dacă nu v-ați săturat de politică, vă doresc să vă pregătiți în continuare de un vot care va schimba fața orașului și a județului în galaxie, care ne va pune pe orbita investițiilor străine, că mai sunt ceva oameni care dețin terenuri pe ici-pe acolo și care trebuie vândute, că doar a trecut criza…

Ovidiu VRÂNCEANU

Articol publicat în numărul 8 al ediției tipărite:

http://gazetabrasovului.ro/wp-content/uploads/2016/02/Gazeta-Brasovului_nr_08_12-18-ianuarie-2016.pdf

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.