Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Unde ești tu Cuza, Mihai, Ștefan, Vlad…?

Prostia a atins cote maxime… sper ca această bătaie de joc să se transforme într-o glumă… Ministerul Educației al cărui ministru este domnul Adrian Curaj, a mai născocit încă o prostie grosolană. Acesta a declanșat o vastă operațiune de schimbare a disciplinelor și manualelor din învățământul pre-universitar românesc, nimic rău în asta, însă abia acuma vine „Prostia întruchipată“: din dispoziția ministrului a fost creată o echipă de lucru formată din 11 persoane, oameni de știință dar și oameni politici; acest „grup de lucru“ a dat naștere unui proiect intitulat „Elaborare a arhitecturii curiculare“. Un termen fastuos ce urmărește de fapt desființarea unor discipline vechi din învățământul preuniversitar românesc, mai exact pe lângă desființarea materiilor: Chimie, Fizică și Biologie cumulându-le sub titulatura impersonală de „Științele vieții“.

Acest grup de lucru a emis o decizie absolut revoltătoare: desființarea disciplinei istorie din licee și școli! Acest proiect a fost deja schițat pe hârtie și lansat încă din luna decembrie, generând proteste în mediul academic. Potrivit acestui grup de lucru de la Ministerul Educației, istoria se va desființa și se va numi „educație pentru societate“! Cum să spui așa ceva? Nu numai trecutul este ignorat, și murdărit dar și istoria recentă. Este un semnal de alarmă. Sunt de părere că o astfel de „blasfemie“ trebuie să înceteze. După cum spuneam și în precedentul material problema majoră a sistemului educațional din Romînia nu se află la baza acestuia (profesori/elevi) ci la vârful său (miniștri), haideți dragi tineri frumoși și liberi să nu ne lăsăm călcată istoria neamului românesc în picioarele frumos lucioase ale acestor indivizi, nu așa trebuie adus aport sistemului educațional. Nu pot concepe ca identitatea noastră națională să zacă într-un cufăr prăfuit… haideți să fim români și să ne apărăm neamul, valoriile, istoria… Această inițiativă, practic este un act de trădare națională! Fapt ce demonstrează că suspiciunea așa zisului plan de desfinţare a conceptului de popor, naţie se regasește în aceste propuneri halucinante“ dorind ca populaţia română să fie îndobitocită și transformată într-o masă amorfă… este inacceptabil ca el să fie pus în aplicare de un guvern ce se numește Guvernul României, oare este sau nu este guvernul ROMÂNIEI?

Chiar dacă suntem tineri, prin venele noastre curge sânge româ- nesc, nu apă de ploaie; este păcat de sângele vărsat în apărarea identitățti neamului nostru. Nu permit batjocura, mobilizarea noastră generală nu va permite o astfel de atrocitate! Cred cu tărie că împreună ne vom folosi unica „armă“ împotriva tuturor neaveniților ce „conduc“ această țară… Romania ! În consecinţă nu îmi rămâne decât un singur lucru de făcut, voi lansa o petiţie online către guvern, parlament dar nu în ultimul rând președintelui României, prin care să reușim amendarea acestei halucinante atrocităţi; aștept ca mediul academic, universitar să achieseze acestei petiţi alături de mine și de societatea civilă.

Silviu MOLDOVAN, Prim-vicepreședinte BPJ TNL Brașov

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...