Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Salut decizia lui Cătălin Leonte de a intra în cursa pentru Primărie

Îl cunosc și îl apreciez pe Cătălin Leonte. L-am întâlnit de multe ori la București, unde a lucrat mulți ani ca manager într-o mare bancă.

L-am întâlnit de multe ori în orașul nostru, Brașov. Este unul dintre acei oameni care transmit energie și dinamism și este un brașovean pozitiv în ținută și expresie. Este o adevărată plăcere să discuți cu el, să îi simți căldura și echilibrul interior.

În fiecare lună, am câteva sesiuni de consultații de specialitate la o clinică privată din Brașov. Întâlnesc foarte multă lume – pacienți, medici, personal medical, studenți. Nu de puține ori, discutăm și despre alte subiecte decât cele medicale, iar foarte des ne aplecăm asupra politicii si culturii brașovene.
Dezamăgirea a fost numitorul comun al ultimei perioade. Reacția de după accidentul de la Colectiv a fost o demonstrație explozivă a unei nemulțumiri latente. O nemulțumire prezentă acut și la Brașov.
Nu am să vorbesc despre vinovații pentru această situație. Îi știm de ani de zile. Am să vorbesc însă despre nevoia de schimbare și am să spun aici, în ziarul acesta al brașovenilor, că schimbarea aici se poate face concret și relativ simplu: ne uităm la cei care candidează la fotoliul de primar al Brașovului și îl alegem pe cel mai potrivit.

Am aflat despre demisia lui Cătălin Leonte din partidul din care a făcut parte și din Consiliul Local și despre anunțul său că va candida la funcția de primar al Brașovului. Bravo! Asumarea unui astfel de gest presupune curaj, dar și încredere în brașoveni. Îmi asum și eu susținerea față de el și sper ca brașovenii să îl vadă ca pe un manager proactiv, ca pe un om echilibrat și cald, așa cum este.

Brașovul trebuie dus la următorul nivel de dezvoltare. Potențialul acestui oraș – în care m-am format și eu ca cetățean, doctor și profesor universitar – este uriaș. Kronstadt-ul trebuie să fie orașul adevărat al coroanei! Tâmpa, pădurile, Poiana Brașov, cetatea și străzile vechi sunt minuni pentru suflet și, o spun ca neurochirurg, și pentru creier. Gospodărirea acestui burg real cere un manager bun. Un manager deschis către ceilalți, care să facă, în sfârșit, acea politică a firescului, care nu produce nici dezamăgire și nici nu ne aruncă în deznădejde. Este  nevoie în Brașov – și nu numai – de pozitiv, de echitate, de lucruri bune, de oameni modești, capabili și de calitate.  Cătălin Leonte are acest „bagaj“ și sunt onorat să spun: îl susțin!

Cătălin Leonte și-a asumat responsabilitatea acestui gest de a candida la Primăria Brașovului; și-a riscat timpul, energia, personalitatea pentru dumneavoastră, dragi brașoveni.

Și-a luat inima în dinți și a spus cu putere: „candidez“.
Acum, este rândul nostru de a-l susține. Eu, brașoveanul, Alexandru Vlad Ciurea, doctor și profesor universitar la UMF „Carol Davila“ Bucuresti, voi fi alături de Cătalin Leonte, pe care îl stimez și îl susțin.
Vă rog și pe voi, dragi brașoveni, să luptați alături de dânsul pentru BRAȘOVUL NOSTRU IUBIT!

Alexandru Vlad CIUREA

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...