Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Tochitură măcelărească

Ingrediente:

  • 1,5 kg de piept de porc (carne cu grăsime), rinichi, inimă, limbă, ficat, splină
  • 150 ml vin alb dulce
  • o căpățână de ustoroi
  • 5o ml ulei, o linguriță boia dulce
  • un vârf de cuțit de boia iute
  • sare, piper, un praf de cimbru, un praf de busuioc, un praf de măghiran, două foi de dafin
  • 400 ml supă (de carne sau legume, dacă nu avem, punem apă)
  • cca 300 ml suc de rosii
  • o lingură de pastă de tomate

Preparare:

Cu câteva ore înainte de preparare rinichii se taie pe lung în jumătate apoi se curăță de toate venele interioare, se spală în mai multe ape apoi se pun în oțet diluat cu apă. Inimile se taie pe lung și se curăță de zgârciuri și vene,apoi se taie cuburi cu latura de 3-4 cm, la fel se procedează și cu splina și restul de carne. Limba se dă într-un clocot de apă fiartă apoi se curăță de pielea alba de la suprafață și se taie cuburi. Rinichii ținuți în oțet se clocotesc în mai multe ape apoi se taie și ei tot in cubulețe. Se încinge uleiul, în ceaun de tuci, apoi se adaugă carnea să își lase grăsime și apoi toate măruntaiele tăiate, se toarnă puțină supă și se acoperă cu un capac.

Se adaugă vinul alb. Lăsăm să scadă bine,apoi se adaugă pasta de tomate, sucul și usturoiul zdrobit, boiaua dulce și boiaua iute. Se ține la foc domol adăugând restul de supă și amestecăm până se leagă tochitura. La sfârsit adăugăm foaia de dafin. Se serveste fierbinte pe mămăliguța caldă alături de murături și o cană cu zeamă de varză.

Poftă bună!

Chef Guerrilla Cookink – Ceaonu!

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...