Biban de mare umplut cu legume, risotto, pesto de pătrunjel și sos de rodie

Ingrediente:

  • 2 bibani de mare
  • 2 ardei roșii
  • 2ardei verzi
  • 2 ardei galbeni
  • 2 cepe roșii
  • 1 roșie
  • Sare, piper, ulei de masline
  • 200 gr orez sălbatic
  • Semințe de susan
  • 100 ml vin alb demisec

Pentru pesto de pătrunjel

  • 4 legături mari de pătrunjel
  • 150 gr migdale măcinate
  • 1 cățel usturoi
  • Ulei de măsline Sos de rodii
  • 1 rodie
  • 2 lingurițe de miere
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • 1 linguriță amidon porumb

Se curăță peștii și se filetează. Se pun cu sare și piper la frigider timp de 12 ore. Se curăță legumele și se taie cubulețe mici. Jumătate se folosesc la umplutura bibanului, jumătate la risotto. Se sotează legumele pentru umplutură și se asezonează cu sare și piper. Se fac rulouri din fileurile de pește și se umplu cu legumele sotate. Se dau la cuptor la 180 grade timp de 12-15 minute.Biban de mare

În acest timp se sotează celelalte legume pentru risotto, se pune orezul să se călească și se stinge cu vinul alb. Se lasă pe foc potrivit până este gata orezul. Se asezonează cu sare, piper și curry. Semințele de susan se trag la tigaie până devin un pic arămii. Se montează deasupra risotto-ului.

Sosul de rodii: se desface rodia și se adună semințele de rodii. Se dau prin blender și apoi prin sită fină. Sosul se amestecă cu mierea și oțetul și se dă pe foc 10 min. Se amestecă amidonul cu apa călduță și se pune peste sos până se îngroașă foarte puțin. Se servesc cu pesto de pătrunjel.

Poftă bună!

Chef Guerrilla Cooking – Adrian Neag

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.