Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Om bogat, oameni săraci

Săptămâna aceasta vom face vorbire despre unul din cei mai influenți tineri din familiile politice brașovene. Pentru că în Brașov funcțiile politice se transmit în familie. Un fel de moștenire. Vorbim deci despre Tudor Duțu.

Un veritabil moștenitor al averii dobândite prin muncă cinstită de tatăl său, precum și al tronului politic. Consilier local al Municipiului Brașov din 2012, este fiul fostului deputat PSD Gheorghe Duțu, o figură proeminentă a politicii pesediste. Gheorghe Duțu, fostul director tehnic al Fabricii Temelia a reușit performanța să distrugă fabrica după o justă împărțeală cu cercetatul afacerist Ioan Neculaie. Rezultatul a fost nașterea celor două progenituri politico economice – Prescon SA și firma familiei Duțu, Temvar SA. Adică adio Temelia!

Seniorul Duțu, om practic și bine conexat, ajunge deputat al partidului urmaș al PCR și își continuă ascensiunea politică, fără a neglija activitatea economică. Pentru că Doamne ferește, suntem vremelnici și trebuie să lăsăm moș- tenire copiilor noștri. După o scurtă plictiseală prin Parlamentul României, acesta poposește olecuță pe la Consiliul Județen Brașov. Unde în calitate de consilier județen face oareșce profit prin contractele obținute desigur datorită abilităților de manager. Contracte derulate prin firma Temvar, dar pentru care uită sau nu poate să plătească taxele și dările, așa că o bagă în insolvență. Adică țeapă statului român! O afacere derulată cu bănuți publici îi aduce însă o vremelnică penalizare, fiind declarat incompatibil. Mai exact, pentru un mărunțiș de 1.390.400 de lei obținuți de la Primăria Brașov, firma SC ONCO CARD SRL la care are ca săracul doar acțiuni în valoare de 50 de lei se apucă de construit un nou spital de oncologie. Stranie coincidență, vechiul spital se închide, altul nou se deschide.

Simple afaceri. Seniorul Duțu este implicat activ și în viața cumunității, fiind preşedinte al Fundaţiei pentru Dezvoltare Regională Transilvania Braşov. O adevărată activitate în folosul comunității! Ultimul puseu politic al Seniorului a fost numirea lui în postul de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), cu rang de secretar de stat. Numit fix de Victoraș Ponta. Și cam aici se încheie cariera politică a inginerului mecanic care a dat la temelie economiei brașovene, alături de alții precum Emil Niță și Costică Niță. Să revenim la moștenitorul tronului, tânărul Tudor Duțu.

Crescut în familia model a pesedeului, acesta are parte din fragedă pruncie de cele mai alese educații. Partener de ușoare afaceri și jocuri de societate alături de mai tinerele talente Emiluș Niță și Sorin Susanu, stropitor de bale pofticioase la cuceririle unei legende ca Miță „Meleon“ Ghirdă, acesta este gratulat de colegii de educație cu apelativul de „Baby Face“. Tânăr și ambițios, începe să urce treptele carierei politice profitând de înalta educație primită acasă, adică la partid. Sau mă rog, partidul este în toate și în toată casa. Ajuns consilier local în anul de grație 2012, se îngrijește de lipsurile societății brașovene. Un adevărat social democrat, tânărul este preocupat de nevoile brașovenilor. Așa de preocupat că renunță sezonier la deplasările pe care le face cu mașinile prăpădite pe care le conduce pentru a călă-tori cu autobuzele RAT. Desigur, mașinile prăpădite fiind de obicei mai un Mercedes, mai un Golf. Mai nou, un prăpădit de Volkswagen Touareg al cărui preț de pornire pleacă de la un minim de 70.000 de euro. Tristă și săracă viață, viață de pesedist sărac!

Acum, tânărul moștenitor a fost iar nominalizat pentru un post de consilier local. Pentru că undeva trebuie „să-și facă mâna“ în așteptarea marelui tron de la parlament. Eu doar rămân cu întrebări pe care ar trebui să vi le puneți și voi: de unde atâta prosperitate la cei care nu au câștigat niciodată nimic pentru voi? De ce ei prosperă iar vouă vă oferă doar rămășițele unor microrevelioane plătite de ei? V-ați întrebat de unde sunt acei bani? Nu? Nu contează, pomana este bună, creștinească. Luați pomană, nu vă sfiiți, din banii voștri este! Iar dacă vreți să vedeți oameni care fac și pentru voi, deschideți ochii. Pentru că sătulul nu crede flămândului, iar flămândul este sătul doar o dată la patru ani! Apropo de pomană! Săptămâna trecută a fost una în Prund. De ce, de unde banii? Hai, măcar un gând să aveți, și nu la patru ani, ci timp de patru ani! Trăiască regele și regentul!

Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...