Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Bursele de Jurnalism Civic Ovidiuro 2016

După o perioadă de 5 ani de testare şi extindere graduală, mecanismul central al programului Fiecare Copil în Grădiniţă – tichetul social condiţionat de prezenţa la grădiniţă – a inspirat programul guvernamental omonim, reglementat prin Legea nr. 248/2015. Conform estimărilor Ministerului Muncii, aproximativ 111.000 de copii proveniţi din familii defavorizate ar putea beneficia de acest stimulent educaţional susţinut de la bugetul de stat, începând cu 15 februarie 2016, faţă de cei 4500 pe care OvidiuRo a reuşit să-i susţină la grădiniţă în perioada 2010-2015. Vorbim despre un salt important şi de o şansă unică la un nou start în viaţă pentru cei mai săraci copii din România.

În realitate, modul în care va fi aplicată această lege la nivelul fiecărei comunităţi şi strânsa colaborare a actorilor relevanţi – judeţeni şi locali – în rezolvarea problemelor apărute vor determina rezultatele programului naţional: numărul de copii săraci care vor fi realmente sprijiniţi să meargă la grădiniţă şi să parcurgă această etapă esenţială în prevenirea abandonului şcolar.

Care este impactul legii care aduce copiii săraci la grădiniţă?

La începutul acestei luni, OvidiuRo a lansat Bursele de Jurnalism Civic in memoriam Oana Livadariu, ediţia 2016. Căutăm 15 reporteri şi/sau fotoreporteri din toată ţara care să documenteze implementarea acestui program, să caute poveştile relevante din comunităţile locale şi să tragă semnalele de alarmă necesare pentru ca acest ajutor să ajungă la câţi mai mulţi copii săraci. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.ovid.ro şi în formularul de înscriere care însoţeşte această scrisoare.

Vă invităm să ne susţineţi şi să încurajaţi vocile care anul acesta pot spune cele mai relevante poveşti despre educaţie timpurie şi sărăcie în judeţul dumneavoastră. Mulţumim pentru share & implicare şi aşteptăm aplicaţiile până pe 31 martie 2016! De asemenea, ne puteţi trimite reacţii, comentarii, întrebări sau sugestii la irina.dobrita@ovid.ro.

Descarcă de aici și completează formularul de înscriere și trimite-l până la 31 martie 2016 pe adresa irina.dobrita@ovid.ro. Pentru mai multe detalii, accesează site-ul OvidiuRo sau scrie-ne! Abia așteptăm să te citim!

Comentarii
Loading...