Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Să curgă pe scoc, Gabore!

Despre candidatul PNL pentru funcția de primar al Brașovului nu se pot spune foarte multe lucruri. O persoană destul de discretă în afara sferei politice, acesta s-a făcut remarcat în lupta politică umăr la umăr alături de colegii de partid.

Fost viceprimar al Brașovului, apoi consilier județean și vicepreședinte al Consiliului județean Brașov, acesta declara la sfârșitul lunii ianuarie că se retrage din cursa internă pentru desemnarea unui candidat la primărie: „M-am retras. La nivel național, s-a decis ca președinții filialelor locale să fie candidații pentru funcția de primar, iar eu sunt vicepreședinte al Consiliului de Coordonare Municipal Brașov. Nu puteam să fiu pe două fronturi, adică președinte al filialei locale și vicepreședinte al Consiliului Județean. Noi rămânem uniți și îl susținem pe Adrian Oprică. Până acum am fost un soldat disciplinat al partidului care și-a îndeplinit misiunile și la fel voi fi și în continuare“.

Frumos, elegant, cât de cât.

Surpriza vine însă în scurt timp, Adrian Oprică fiind înlocuit cu Gabor. Nu știm dacă s-a mai făcut un sondaj pe temă, însă  înlocuirea a apărut cam deodată cu alte două evenimente.
Primul, dezvăluirea într-un ziar local a faptului că Adrian Oprică era fericitul posesor al unei condamnări în urmă cu aproximativ doi ani, acesta fiind condamnat de Judecătoria Zărnești la o pedeapsă de 1 an închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, ceva peste 0.80g/l alcool pur în sange. O greșeală omenească, desigur. Dar întrebarea mea este de ce a fost nominalizat știind că nu este tocmai nepătat? Sau mai degrabă cineva din cadrul partidului a folosit informația fix la momentul oportun?

A doua coincidență la „rotirea cadrelor“ a fost numirea unui nou prefect al Brașovului în persoana domnului Ciprian Băncilă, fost coleg de partid cu Gabor, acesta fiind finul de cununie al candidatului PNL. Gurile rele spun că este bună sincronizarea între aceste două numiri în condițiile în care nașul candidează iar finul se ocupă de organizarea alegerilor… Oricum, noi așteptăm încă un punct de vedere al Guvernului tehnocrat pe această temă.

Despre numire,  Gabor a făcut o singură declarație: „Ştiţi cum e, ai o singură şansă, că, dacă refuzi, partidul nu îţi mai propune altă dată”.

Așa cum spuneam, în viața personală candidatul Adrian Gabor este o persoană discretă care nu s-a implicat în scandaluri publice. Singura semnalare a numelui său a fost în scandalul Romexterra Bank, când au fost menționate nume grele din administraţia locală şi Poliţie, persoane apropiate de PDL, printre care și fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Braşov, Constantin Arişanu, apropiat, de asemenea, de PDL Braşov.

Se pare că Adrian Gabor este și un familist convins, având grijă de prosperitatea familiei sale. Astfel, conform ultimei declarații de avere a acestuia, are o stabilitate economică ce îl poate ține departe de ispite. Mai exact, el încasează de la consiliu modesta sumă de aproximativ 8.000 lei, în timp ce soția sa, angajată a Direcției fiscale brașov, realizează venituri de aproximativ 40.000 lei anual. Împreună mai dețin terenuri care însumează peste 28.000 de metri pătrați și clădiri cu o suprafață totală aproximativă de 350 mp. Mașinile nu se pun, că sunt modeste, un Audi și un CIELO. Modeste și în permanentă rulare. Desigur, și faptul că soția sa este angajată la o direcție aflată în subordinea primăriei este tot o coincidență, iar cei care comentează pe această temă sunt doar oameni invidioși.

Cam atât despre profilul candidatului Gabor. Pe măsură ce mai avem informații care l-ar putea ajuta pe acesta în frumoasa carieră politică, vom reveni. Până atunci, să curgă Gabore! Norocul pe scoc!

Alexandru PETRESCU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...