Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

PER deschide ușa Primăriei nu este doar un slogan de campanie. Este o promisiune!

PER DESCHIDE UȘA PRIMĂRIEI nu este doar sloganul de campanie sub care ecologiștii brașoveni s-au înscris în cursa pentru Primărie și Consiliul Local. Este o promisiune. Este un angajament pe care mi-l iau în mod public. Se va vedea tot ce facem dincolo de ușile Primăriei. Pentru că nici eu, nici colegii mei nu avem nimic de plătit nimănui, nu avem nimic de ascuns, nu avem nimic de rambursat. În ceea ce mă privește, voi trăi la fel și după ce devin primar. Voi locui în același apartament. Nu mă voi îmbogăți în 4 ani de mandat, ci voi trăi din salariul de primar, nicidecum din parandărături ori comisioane la contracte acordate apropiaților. Voi fi un salariat care semnează un contract de muncă doar cu brașovenii.
Fără firme căpușă la Primărie! Noi, ecologiștii, venim cu proiecte bine gândite, în beneficiul cetățenilor acestui oraș, venim cu caiete de sarcini corecte și cu licitații cu adevărat publice. Toate achizițiile, indiferent de valoarea lor, vor fi făcute publice. Toate proiectele vor fi supuse dezbaterii și abia apoi vor fi puse în practică.

Voi schimba câteva lucruri, doar pe acelea care merg prost. Pentru că, în acest moment, Brașovul este un oraș potrivnic brașoveanului. Ce dacă e frumos? E scump. E aglomerat. E gândit pentru mașini, nu pentru oameni. Nu pentru copii.

Spuneam că intenționez să schimb câteva lucruri, pentru a putea face și mai multe pentru acest oraș și oamenii lui. Ne vom consulta și, dacă sunteți de acord, facem împreună ce ne-am propus. Vom crea o centură verde pe bulevardele principale.  Pentru că acum, în ciuda aspectului său multicolor, Brașovul este al treilea cel mai poluat oraș al țării. Vom planta arbori cu putere mare de absorbție a CO2, arbori care, conform specialiștilor cu care ne-am consultat, mai și înfloresc în culoarea roz. Dacă ar fi să alegeți între a cumpăra o panseluță cu 12 lei sau un astfel de arbore cu 12 lei, ce ați alege?

Apoi, aș vrea să știu dacă Brașovul mai este înfrățit cu orașul Musashino. Dacă da,  aducem un „frate“ japonez specializat în peisagistică, pentru a transforma orașul într-o grădină frumoasă. Tot orașul. Eu voi relua relațiile cu orașul Musashino pentru că intenționez, cu acordul dumneavoastră, să reconstruiesc, să refac de la zero așa-zisul parc de la Hidromecanica, și să transform pustiul acela cu aspect de deșert într-o atracție turistică. Să avem umbră și răcoare. Să nu ieșim, ca acum,  în parc pentru a admira clădirile din beton și sticlă.

Cu ecologiștii la Primărie se vor respecta prevederile referitoare la construcții și tăierile de copaci. Mai exact, cine taie un copac, va planta trei. Așa cere legea. În ceea ce privește construcțiile, lucrurile funcționează, acum, așa: ai 100 mp, construiești 100 mp. Nu irosești nimic, pentru că vrei să închiriezi sau să vinzi cât mai mult. Legea, însă, te obligă să păstrezi un spațiu pentru a-l transforma în zonă verde. În mandatul meu se va respecta legea și la Brașov.

Până și parcările vor fi ecologice. În special între blocuri. Se va turna betonul în fagure, pentru a lăsa iarba să crească și pământul să respire. Nu vom mai fierbe între blocuri. Imaginea de ansamblu va fi, la rândul ei, alta, mult îmbunătățită. În plus, economisim bani de la buget, bani cu care să facem altceva. Pentru că sunt atâtea de făcut.

Miercuri, 20 aprilie, a fost înregistrată candidatura mea la funcția de primar al Brașovului. A fost prima candidatură înregistrată de Biroul Electoral Municipal. Tot atunci am depus lista completă și candidaturile pentru Consiliul Local Brașov. Concitadinii noștri ne-au ajutat să strângem în timp record peste 3000 de semnături de susținere a acestor candidaturi, așa că noi, ecologiștii brașoveni, am reușit să fim primii care înregistrăm dosarele la Biroul Electoral Municipal.

Vă mulțumim pentru încredere!

Mariana Sebeni-Comșa, jurnalist
Candidat PER la Primăria Brașov

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...