Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Circul e circ până la capăt, dar pâinea când o primim?

Și iată-ne și în „Săptămâna Patimilor“. Ispita săptămânii vine de la un independent, primarul în funcție, George Scripcaru. Acesta și-a depus semnăturile cât mai discret posibil, și cât mai spre final posibil, părând că îi e mai mult frică de electorat decât rușine, în tendința de a-i ocoli vigilența.  Această candidatură vine pentru conservarea „înțelegerilor“ oculte ale cercetaților penal, pe fondul incapacității de a găsi o marionetă capabilă să câștige scaunul de primar, și de a oferi încă 4 ani de „liniște“ în dauna cetățeanului. Dosarele penale se pare că nu sunt îndeajuns să oprească tendința de confiscare a banului public. Setea nestăvilită de putere ne aduce astfel un candidat oarecum surpriză, PNL-ul sprijinind aceasta pe ușa din spate. Despre șanse de a rămâne înșurubat în scaun, nu sunt sigur ce să spun, dar mă bazez pe maturitatea și capacitatea electoratului de a discerne ce este mai bine pentru urbe, mai ales că scena politică este zguduită la propriu de incapacitatea PNL-ului de a propune un candidați viabili, și de luptele intestine din interiorul PSD, care mai nou are președinte infractor condamnat, e drept, cu suspendare, dar se numește tot infractor, și tot condamnare penală a primit. Iar bonusul este constituit din demascările ofițerilor acoperiți din apropierea conduceri partidelor. Circul e circ până la capăt, dar pâinea când o primim?

Candidatura de mai sus îmi răspunde la 2 întrebări fundamentale pentru procesul electoral ce urmează să se desfășoare. Prima ar fi aceea dacă efectivele de partid ale PSD și PNL vor avea strategia câștigătoare pentru un candidat membru de partid? Ei bine răspunsul este NU! Deoarece, așa cum anticipasem, Răzvan „Obama R+“ este din păcate o victimă sigură, un candidat manciurian pus să execute o misiune kamikaze, trimis intenționat să piardă alegerile, de data aceasta chiar la scor, iar candidatul PNL este trimis în cursa electorală de umplutură, exact ca un soldat ascultător, destoinic și invizibil, pe post de iepuraș numai bun de pus pe masa primarului în funcție. Asta însemnă fără doar și poate faptul că Brașovul cade din nou victimă a politicii făcute în dauna cetățeanului, unde populația orașul nostru este veșnic lăsată cu „ochii în soare“ și fluierând a pagubă, incapabilă de autodeterminare politică.

A doua întrebare este dacă independentul Cătălin Leonte este un candidat viabil. Răspunsul este DA! Leonte a reușit să le bage frica în oase, toată șarada descrisă mai sus, toată strategia cu marionete, iepurași și jobene, fiind instrumentată de frică. Frică pentru pierderea controlul asupra bugetului local, frică pentru ruperea înțelegerilor oculte, frică pentru pierderea controlului de la centru asupra acestei veritabile „cenușărese“ numită Brașov. „Cenușăreasă“ pentru că politica de la centru ne refuză dezvoltarea. Orașul e mult prea aproape de București, și din moment ce vom avea aeroport, autostradă și spital multidisciplinar, ne vom dezvolta puternic în dauna capitalei. Și vorbim despre turism și industrie. În ceea ce privește sănătatea, se va termina cu alergarea dintre secțiile spitalelor împrăștiate prin oraș. Acum încă ne amețesc în sensurile giratori cu panseluțe și lalele, și ne zdruncină la fiecare trecere de pietoni, pentru că un nou mandat al primarului în funcție ne va aduce mai multe panseluțe, mai multe sensuri giratori, și mai multe denivelări din cauciuc la trecerile de pietoni. Putem uita de autostradă, de aeroport și de spital multidisciplinar, pentru că nu se va lupta nici o clipă pentru noi. Se va lupta pentru „ei“, și pentru bunăstarea lor. Cu Scripcaru putem uita de dezvoltare!

În altă ordine de idei, au apărut și reclame pe clădiri cu candidați la fotoliul de primar. Două dintre ele mi-au atras atenția. Prima cu „E tati!“, și a doua cu „Braș Ovule, te iubesc!“ Prima mi se pare total pe lângă subiect, deoarece mi-e foarte greu să înțeleg de ce ai poza propriului copil și l-ai pune pe un panou publicitar cu un mesaj total deplasat. Adică, să înțeleg că subliminal, noi, electoratul suntem ca un copil mic și avem nevoie de „tati“. Sau tătuc? Tătucul popoarelor? Stalin? Cornel Comșa se vede un Stalin în orașul fost „Stalin“? Brrrr…. A doua reclamă stradală are în loc de „O“-ul de al „Brașovule“ o inimă roșie. Bună ideea, dar n-a ieșit bine print-ul, și se vede cam ciudat, cum zicea un coleg într-un post pe Facebook – „reclamă la bancă de Ovule“.

Și liniște. Prea multă liniște. Candidații se pregătesc de campania electorală. Sunt nerăbdător să-i văd în imagini de la Înviere, transmițându-ne mesaje siropoase, și cu oul roșu în mână.

Dan VÂJU

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...